Közélet

A kormány még nem tárgyalta Lázár János kezdeményezését

A kormány még nem tárgyalta Lázár János kezdeményezését

2018. október 18., csütörtök
A kormány még nem tárgyalta Lázár János kezdeményezését

A kormány nem foglalkozott a 2020. január 1-je után születőkre vonatkozó dohányvásárlási tilalom kérdésével, mivel Lázár Jánosilyen javaslatot egyelőre nem tett le hivatalosan a kabinet asztalára - válaszolta a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI megkeresésére csütörtökön.

A nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos Siófokon, a Tobacco Hungary konferenciáján csütörtökön bejelentette, kezdeményezni fogja, hogy azok, akik 2020. január 1. után születnek Magyarországon, ne vásárolhassanak dohányterméket, ehhez, ha szükséges az alaptörvényt is módosítják. Az abszolút tilalom célja, hogy Magyarország a világon elsőként füstmentes ország legyen - tette hozzá. Elmondta azt is, javasolni fogja a dohányzás betiltását a gépjárművekben a mobilhasználathoz hasonlóan, ahogy azt is, hogy a társasházi közösségnek nagyobb jogosítványa legyen a dohányzás korlátozására a társasház egyes területein.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.