Hírzóna

Tíz évre ítélték Szegeden az élettársát megölő mezőhegyesi férfit

Tíz évre ítélték Szegeden az élettársát megölő mezőhegyesi férfit

2018. szeptember 11., kedd
Tíz évre ítélték Szegeden az élettársát megölő mezőhegyesi férfit

Jogerősen tíz év börtönnel sújtotta emberölés bűntette miatt a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a 49 éves mezőhegyesi férfit, aki szóváltás után megölte élettársát tavaly tavasszal.

A későbbi sértett 2012 nyarán ismerkedett össze a büntetett előéletű vádlottal, élettársi kapcsolatot alakítottak ki, és egy mezőhegyesi házba költöztek. Viszonyuk kezdetektől fogva konfliktusos volt, de szerették egymást. A férfi rendszeresen fogyasztott alkoholt és néha az asszony is. Ittasan gyakran féltékenykedtek egymásra, összevesztek, a vádlott többször bántalmazta is a sértettet. 2016-tól a férfi már napi rendszerességgel lerészegedett, ezért a nő elhatározta, hogy megszakítja az élettársi kapcsolatot. Tavaly április 15-én a vádlott késő délután ért haza a munkahelyéről, majd este a sértettel együtt italozott. Ekkor újabb féltékenységi veszekedés robbant ki közöttük, a sértett arra akarta rávenni a férfit, hogy menjen el hazulról. A nő egy 19 centis pengéjű késsel hadonászott és kisebb sérüléseket ejtett a vádlotton. Ekkor a férfi ellökte az asszonyt, kicsavarta kezéből a kést, és letette az asztalra. A sértett nem támadott tovább, de folyamatosan szidalmazta a férfit és a családját. A vádlott egy idő után felállt, megragadta a kést, és dulakodás után nyakon szúrta élettársát, aki azonnal elvesztette eszméletét. A férfi a sértettet az ágyra fektette, megpróbálta a vérzést elszorítani a kezével, de a nő rövidesen elhunyt. Amikor a vádlott rádöbbent, hogy mit tett, többször is öngyilkosságot kísérelt meg. A bűncselekményt másnap reggel a férfi munkatársa fedezte föl. Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék ítéletét.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.