Közélet

Szépen nő a parlagfű a Szent István téren

Szépen nő a parlagfű a Szent István téren

2018. szeptember 6., csütörtök
Szépen nő a parlagfű a Szent István téren

Elburjánzott a parlagfű a Szent Mihály és a Vidra utcák találkozásánál idén is – írják egy Facebook bejegyzésben. A környékbeliek tehetetlenek, a tulaj nem foglalkozik a területtel.

"Lenyeltük a békát, hogy lassan 10 éve üres a telek, semmit nem kezdenek vele. De ez, hogy még gondozni sem hajlandók?!?! Felháborító!" – panaszkodott a bejegyzés szerzője. A Szent István tér sarkában, a Szent Mihály–Vidra utcák kereszteződésénél már több mint tíz éve elbontották a korábban ott álló házat.

"Bosszantó, hogy minden évben hagyják, hogy így elszaporodjon a gaz. Szerencsére engem nem érint, de el sem tudom képzelni, mennyire borzasztó lehet egy allergiásnak a környéken"

– rázta a fejét Mária. Ráadásul a pollent árasztó növényzet szezonja még mindig tart, idén várhatóan októberig. "Szeretek itt lakni, csak ne lenne ez a fránya allergiám" – mondta a gyógyszertől félig kiütve Sára. Az egyetemista lány az év elején költözött a Szent István térre, ahol az év nagy részében legfeljebb esztétikai kívánnivalót hagy maga után az üres telek, viszont a nyár közepe óta aludni sem tud gyógyszer nélkül. "Alig várom, hogy vége legyen a szezonnak" – jelentette ki. "A jelzett Vidra utca 5. szám alatti terület gyomos állapota miatt az idei évben júniusban érkezett először bejelentés, mely alapján az eljárás lefolytatásra került. Ennek során a terület rendbetétele megtörtént, erre tekintettel az eljárás megszüntetésre került.Az Ön jelzésével egy időben a lakosság részéről is érkezett újabb bejelentés, mely alapján a növényvédelmi eljárást hivatalból ismét megindítottuk, mely jelenleg folyamatban van" – válaszolta az önkormányzat megkeresésünkre. Az önkormányzattól érdeklődtünk, hogy hogyan néz ki a növényvédelmi eljárás. A tulajdonost felszólítják és arról is értesítik, hogy mikor tartják meg a helyszíni szemlét. Ha a szemlén kiderül, hogy a tulajdonos nem irtotta ki a parlagfüvet, akkor a hivatal által megbízott vállalkozó kaszálja le a területet, így a tulajdonostól függetlenül végzik el a gyomnövény levágását – ezt persze utólag a tulajdonosnak kell állnia. Bírságot az önkormányzat nem szab ki, az a kormányhivatal hatásköre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.