Közélet

Mentegeti az afgán szexuális bűnözőt a vásárhelyi polgármester

Mentegeti az afgán szexuális bűnözőt a vásárhelyi polgármester

2018. szeptember 21., péntek
Mentegeti az afgán szexuális bűnözőt a vásárhelyi polgármester

Álhírnek nevezte Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, hogya Budapestről menekülő, Ausztriában elfogott Sarhadi Bilal Ahmad afgán migráns megerőszakolt egy fiatal nőt Budapesten - írta az Origo.

A lap idézi a vásárhelyi közgyűlésen megejtett monológját, ami így hangzik: - Megkérdezném azt is egyébként, most a napokban volt, lehet, hogy teljesen álhír volt, lehetséges, hogy egy afgán fiatalember megerőszakolt valakit egy pesti szórakozóhelyen, ott, én nem tudom most eldönteni, egyáltalán nyitva volt-e ez a szórakozóhely, mert most már ilyen kérdések is felmerültek, hogy létezett-e – fogalmazott a migrációról szóló vitában. Az Origo szerint hogy nem véletlen elszólás vagy nyelvbotlás történt, azt két nappal később igazolta a városvezető, amikor is szeptember 16-i élő Facebook-előadásában éppen a Fidesz migrációs politikáját bírálta, illetve a Soros-Sargentini-jelentés elfogadásán örömködött, és azt mondta:

egy afgán fiatalember erőszakosságáról, ami könnyen lehet, hogy meg sem történt, én nem tudom,

mert ilyeneket is lehetett olvasni, de egy menekült erőszakoskodásáról lehetett hallani" -

minderről a Promenad.hu számolt be.

További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.