Közélet

Hulladékégetés-elleni kampányt indít a katasztrófavédelem 

Hulladékégetés-elleni kampányt indít a katasztrófavédelem 

2018. szeptember 12., szerda
Hulladékégetés-elleni kampányt indít a katasztrófavédelem 

A hulladékégetés veszélyeire, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára figyelmeztető kampányt indít az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. támogatásával - jelentették be szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Mógor Judit, az OKF főigazgató-helyettese hangsúlyozta: azért döntöttek a "Ne gyújtsa! Gyűjtse szelektíven!" elnevezésű tájékoztató kampány elindításáról, mert az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak a kéménytüzek, illetve az ebből eredő lakástüzek. Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára azt hangsúlyozta, hogy komplex szemléletformálás a céljuk. Mukics Dániel, az OKF helyettes szóvivője az MTI-nek elmondta: iskolai foglalkozásokkal, lakossági fórumokkal, szórólapokkal kívánják felhívni az emberek figyelmét a hulladékégetés veszélyeire. A kéményseprők, ellenőrzések során, felhívják a figyelmet arra, hogy a hulladékégetés nyomán a kémény falára lerakódó koromréteg kéménytűzhöz, illetve lakástűzhöz vezethet - tette hozzá. Az áprilisig tartó kampány keretében ezer füstérzékelőt is eljuttatnak a leginkább rászoruló családok részére - mondta Mukics Dániel.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.