Hírzóna

Gázpalackokat próbáltak Magyarországra csempészni Röszkénél

Gázpalackokat próbáltak Magyarországra csempészni Röszkénél

2018. szeptember 10., hétfő
Gázpalackokat próbáltak Magyarországra csempészni Röszkénél

Száz, klímaberendezések töltésére szolgáló gázpalackot találtak elrejtve a pénzügyőrök három szerb kamionban a röszkei autópálya-határátkelőhelyen - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága sajtóreferense közölte, az egymás után érkező járművekből kettő tisztítószereket, míg a harmadik farönköket szállított a fuvarokmányok szerint. A pénzügyőrök mindhárom teherautót röntgenvizsgálatra küldtek. A röntgenkép eltérő sűrűségű anyagot jelzett a raktérben, ezért a járműveket a NAV munkatársai tüzetes átvizsgálták. A három raktérből összesen száz darab, egyenként 13,6 kilogrammos kapacitású, klímaberendezések töltésére szolgáló gázpalack került elő. A fuvarokmányokon nem szereplő, 13 millió forint értékű gázpalackot a pénzügyőrök lefoglalták. A három sofőr ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt indítottak eljárást - tudatta az alezredes.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.