Közélet

Átveszi az önkormányzat a Vadaspark Lakóparkot. Fellélegezhetnek a lakók vagy rosszabb lesz?

Átveszi az önkormányzat a Vadaspark Lakóparkot. Fellélegezhetnek a lakók vagy rosszabb lesz?

2018. szeptember 26., szerda
Átveszi az önkormányzat a Vadaspark Lakóparkot. Fellélegezhetnek a lakók vagy rosszabb lesz?

Több mint egy évtizedes tanácstalanság után az önkormányzat döntött és pénteken megszavazta a közgyűlés a Vadaspark Lakópark átvételét. Botka László elismerte, hogy sok problémája van a lakóknak, de Solymos László alpolgármester az aggodalmaikat viszont butaságnak titulálta.

Kevés a parkoló és rossz minőségűek az utak – ilyen körülményekre panaszkodtak évek óta a Vadaspark Lakóparkban élő szegediek. Ahogy korábban

megírtuk

: a probléma abból indult ki, hogy a beruházást kivitelező Zöldövezeti Lakópark Kft. csődbe ment, így nem tudta elvégezni fenntartói feladatait, ahogy jogutódja, a Real Hungary Nyrt. sem. Az elfogadott előterjesztés szövege szerint 2016 őszén a végelszámolási eljárás véget is ért, illetve az önkormányzat elvégezte az igényelt útjavítási feladatokat, habár a lakópark magánterületnek számított, így például

a szemétszállításért a kht-nek külön kellett fizetni.

Augusztusban azonban még mindig elhanyagolt körülmények uralkodtak a lakóparkban. Repedezett útburkolat, hiányos vagy megrongált KRESZ-táblák voltak jellemzőek a 2004 és 2006 között kialakított úthálózaton.

Maul Ibolya, a lakópark ügyét felkaroló lakos még a nyáron tett közzé felhívást, melyben 100 ezer forint támogatást kért egy, a közösségük problémáit magáénak érző cégtől vagy magánszemélytől, hogy az összegből a lakópark köztereit gondozzák. Ezért cserébe felajánlották, hogy a park közterei közül nevet adhatnak valamelyiknek, de még nem jelentkezett senki, hogy támogatná őket. Botka László polgármester a téma kapcsán elmondta, nem tudja, milyen lépéseket tettek eddig a lakók, azonban azzal tisztában van, hogy a lakóknak sok problémája van.

A pénteken megszavazott előterjesztés értelmében

az önkormányzat átveszi a területet, így annak kezelését szintén elvállalja.

A grémium ülésén hosszas párbeszéd alakult ki arról, hogy a lakosok parkolási hogyan oldják meg, hiszen a lakópark és a Napfény Park közötti Laktanya utcában nem tudnak megállni autójukkal, mivel ott jellemzően rendőrautók parkolnak – számukra is érdemes lenne parkolóhelyeket kialakítani a környéken. Haág Zalán önkormányzati képviselő szerint rengeteg pénzt kell elkölteni egyrészt az utak miatt, de egyéb fejlesztésekre is szükség lenne. Emellett a lakók a keskeny úttestre is panaszkodnak.

„Több mint 100 parkolóhely hiányzik, ami mindenképp kialakítást igényel. Egyéb veszélyek is fennállhatnak, a lakók nyugalma és az utcák szűkössége miatt is”

– tolmácsolta a lakók panaszait Haág, mire Solymos László alpolgármester úgy reagált, hogy szerinte:

elég nagy butaság,

hogy azért nőne meg a forgalom, mert önkormányzati cég kezeli az utakat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.