Közélet

A szegedi és a szentesi gyerekek a legjobbak szövegértésben

A szegedi és a szentesi gyerekek a legjobbak szövegértésben

2018. szeptember 13., csütörtök
A szegedi és a szentesi gyerekek a legjobbak szövegértésben

Nem mindegy, melyik járásban tanul a gyermekünk: hiába azonos a tananyag, szövegértés-kompetenciában hatalmasak a különbségek. Csongrád megyében Szeged teljesít a legjobban, de ha az iskola teljesítményét nézzük, leszámítva belőle a szülői hátteret, a Szentesi járásban a legjobbak az esélyei a diákoknak - írta a Délmagyar.

A lap szerintbár mára már szinte teljesen egységesítették a magyar oktatási rendszert, aminek köszönhetően szinte napra pontosan ugyanakkor és ugyanazt tanulja minden gyerek – járjon akár egy borsodi falusi iskolába vagy egy fővárosi elitbe –, a kompetenciamérések évről évre bebizonyítják: egyáltalán nem mindegy, hol tanul egy fiatal. Az Összkép nemrégiben az egyes járások szövegértés-kompetencia eredményeit hasonlította össze az elmúlt öt évből, amiből az is kiderült, hogy még a megyéken belül is nagyok lehetnek a különbségek.

A Szegedi járás teljesít a legjobban

Csongrád megyében legjobban a szegedi diákok teljesítenek, ezzel a megyeszékhely az ország legjobb 33 eredményt elérő járása között van. A Szentesi járás az országos toplistán a 33–66. helyezettek mezőnyében szerepel, Hódmezővásárhely a 67–99. között, míg Csongrád és Kistelek a 133–165. helyezettek táborában kapott helyet. Ez utóbbi egyébként nem a legrosszabb: a 198 járás sereghajtói között Gönc, Szikszó és Kunhegyes környéke szerepel. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.