Közélet

12 éves gyereket hagyott fagyoskodni a DAKK buszsofőrje

12 éves gyereket hagyott fagyoskodni a DAKK buszsofőrje

2018. szeptember 27., csütörtök
12 éves gyereket hagyott fagyoskodni a DAKK buszsofőrje
Egy gördeszka miatt hagyott az út szélén egy 12 éves gyereket a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. (DAKK) egyik buszsofőrje. A fiú nővére a Facebookon fakadt ki.A 12 éves fiú rendszeresen utazott eddig a gördeszkájával a hóna alatt, ami nem is zavarta a sofőröket, és az utasokat sem. Hétfőn a DAKK egyik sofőrje mégsem engedte felszállni az Algyő és Szeged között közlekedő buszra.Viktória, a fiú idősebb lánytestvére a következőket posztolta a Facebookra.

Kedves algyői buszsofőr!

Szeretném megkérdezni tőled, hogy milyen jogon nem engedted fel a 12 éves öcsémet a buszra gördeszkával! Szeretném megkérdezni, hogy miért most kezdett el zavarni, miközben fél éve így utazik. Mindig maga mellé teszi, és nem zavar senkit vele! Szeretném megkérdezni tőled, hogy te milyen jogon nem engedted meg felvinni. Szeretném megkérdezni, hogy miért ilyenkor, mikor ilyen rohadt hideg van és egy óra múlva jön csak a következő busz!!!

Persze amikor anyukám elment a DAKK-hoz, megkérdezte mikor ér be a busz, akkor a táblád már le volt cserélve és már úton voltál Ásotthalomra, állítólag.

Sajnos lehet, ki sem fog derülni ki vagy, de kívánom neked, hogy ugyanezt tegyék meg a gyerekeddel, hagyja ott valaki a sötétben és fújó szélben!!!”

- írta Viktória.

A közlekedési cég sofőrjére panaszkodó lány posztja alatt rengeteg hozzászólás született. A legtöbben a sofőrök viselkedését, és a DAKK hozzáállását említették mint fő problémákat. Sokak szerint azzal sem mennek semmire, ha panaszt tesznek a cégnél, mert úgy látják, hogy az egyáltalán nem törődik az utasaival.Viktória posztja alatt Edina is megosztotta a saját történetét.

Hiába tesz panaszt. Már bocsánat a kifejezés miatt. De le se szarják. Engem Ruzsán akart ott hagyni a kedves sofőr este 9 órakor. Teszem hozzá, hogy egy 6 hónapos babával. Mondván nincs hely a babakocsinak. Miért is? Amikor fent van tartva a hely. Amit táblával jelöltek. Ja, hogy be voltak pakolva a kollégiumba vissza utazók táskái. Azok miért nem a busz aljába tették a csomagot? Azt mondta a sofőr, beszéljek az utasokkal, meg engedik-e, hogy fel vigyem oda a babakocsit. Voltak olyan kedvesek és belementek. Az első dolgom az volt hogy panaszt tegyek. A válasz, írjak e-mailt. Hiába. Azóta se válasz se ló....... Akkor minek tegyen panaszt???!!!!”

- mesélte el Edina.

A DAKK-nál mostanában több probléma is van. Ahogy azt mi is megírtuk a napokban, Újszegeden egy fiatal lány súlyos sérüléseket is szenvedett a cég egyik figyelmetlen sofőrje miatt.A legújabb ügyük kapcsán több kérdés is felmerül. Például, hogy ha a fiú megsérül a buszmegállóban, amíg arra a buszra vár, amire már fel is engedik, akkor ki lesz a felelős. Emellett persze azt is megkérdeztük, hogy lehet-e a járműveiken gördeszkával utazni, és hogy a sofőrt, aki az út szélén hagy egy gyereket, elmarasztalták-e.

(képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.