Sport

Szegediekkel a soraiban írt történelmet a magyar evezős nyolcas

Szegediekkel a soraiban írt történelmet a magyar evezős nyolcas

2018. augusztus 14., kedd
Szegediekkel a soraiban írt történelmet a magyar evezős nyolcas

A csehországi evezős junior-világbajnokság döntőjében a hatodik helyen ért célba a magyar evezős nyolcas. Az öt szegedi fiatalt is a soraiban tudó egység, ezzel az eredménnyel sporttörténelmet írt, ugyanis ifjúsági korosztályban eddig még egyszer sem sikerült az első hatba kerülni.

Világbajnoki mezőnyben legutóbb 32 éve indult nyolcas magyar egység. A mieink olyan tradicionálisan nagy evezős nemzeteket búcsúztattak, mint a hazai pályán versenyző csehek, vagy a franciák és az oroszok. A fináléban aztán a 6. hely jött össze a Rakonczai Péter, Felmér Márk, Talpos Norbert, Papp Benedek, Pajor Krisztián, Király Miklós, Kunstár Márk, Király Csaba, illetve a kormányos Kovács Péter alkotta csapatnak.

A fiúk közül öten szegediek, és itt is készültek fel a junior VB-re. A továbbiakban is ezt a várost tartják majd bázisnak. Szeptemberben már felnőtt OB-ra készülnek, ez egy külön megmérettetés, ahol szintén jó szereplést várnak majd.

A válogatók ősszel kezdődnek, úgy mint az edzőtáborok is, melyek Dunavarsányban, Baján, és Szegeden tartanak majd.

A Dani Zsolt irányította legénység jövőre ismét megcélozza a hatodik helyet a tokiói junior-világbajnokságon. Általában az első négy helyezett kiléte előre borítékolható: az angolok, a németek, az amerikaiak, valamint az olaszok minden évben a dobogóért csatáznak. A fennmaradó helyekért pedig 30 különböző nemzet versenyez, úgyhogy nem lesz könnyű dolga a magyar csapatnak, de idén már bizonyították Rakonczai Péterék, hogy képesek ebben az erős mezőnyben nagy bravúrt véghez vinni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.