Közösség

Optikai csalódás miatt tűnhet keskenyebbnek a felújított út

Optikai csalódás miatt tűnhet keskenyebbnek a felújított út

2018. augusztus 12., vasárnap
Optikai csalódás miatt tűnhet keskenyebbnek a felújított út

Több vélemény is ütközik a felújított szentmihályi út kapcsán. A több százmilliós beruházás még folyamatban van, de néhány helyi lakos szerint, az új út még keskenyebb mint a régi. Nógrádi Tibor, Szentmihály önkormányzati képviselője szerint, viszont pont az ellenkezőleg van, az út a végén szélesebb lesz, mint korábban.

Egyik olvasónk azzal keresett meg bennünket, hogy a szentmihályi út felújítására negyven évet vártak a Szeged - Szentmihály felé élők és ott közlekedők, de nincsenek megelégedve azzal, amit most látnak. Jelenleg a kopóréteget helyezik fel a munkások, az út oldalán pedig zúzott kő tölti fel az elvileg hiányzó betonréteget. A lakosok fel vannak háborodva, mert most már két busz sem fér el egymás mellett az úton. Nógrádi Tibor, Szentmihály önkormányzati képviselője szerint, nem igaz, hogy az út keskenyebb lett. Az úttest 5,5 méter széles volt, és később sem lesz keskenyebb.

"A felújítás még nincs teljesen kész, az út a jelenlegi az állapotában optikailag valóban keskenyebbnek tűnhet. Ennek az az oka, hogy hiányzik még a padka, illetve a buszmegállók öbleit is még csak most kezdik el rendbe tenni." - árulta el.

Az útpadka és a buszmegálló kibővített úttartalomnak számít, a felújítással az is volt a cél, hogy a közlekedők többet kapjanak, mint amilyen az út korábbi állapota volt. Az új utat Szentmihály napján adnák át, szeptember végén. Nógrádi Tibor kiemelte, hogy szeretné, ha a kritikus véleményezők békén hagynák a kivitelezőket és a munkásokat, és nem bombáznák őket minden realitást nélkülöző rágalmakkal.

„Azért dolgozok, hogy a szentmihályiak élete könnyebb és jobb legyen, ezt az utat is több értékkel szeretnénk átadni, mint amilyen korábban volt. Ezt kell megértenie mindenkinek.” – összegezte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.