Hírzóna

Nem tudni, mire költötte a Jobbik a kampánypénzeket

Nem tudni, mire költötte a Jobbik a kampánypénzeket

2018. augusztus 2., csütörtök
Nem tudni, mire költötte a Jobbik a kampánypénzeket

Új kampánybeszámolóval rukkolt elő a Jobbik, ami egyértelművé teszi, hogy az eredeti dokumentumban szereplő összegek nem stimmeltek, ráadásul miközben a párt folyton azt bizonygatta, hogy beszámolójával minden rendben, a módosított verziót mégis aláírta a párt elnöke, Sneider Tamás - írta a Magyar Idők csütörtöki számában.

A lap szerint a július 30-i Hivatalos Értesítőben megjelent új, módosított kampánybeszámolóban több helyen is más összegek szerepelnek, mint az eredetileg közzétett elszámolásban. A legszembetűnőbb, hogy a jelentés szerint a Jobbik nem 996 millió forintot, hanem egymilliárdnál is többet, 1 milliárd 2 millió 452 ezer 712 forintot költött el az április 8-i választás kampányidőszakában. A cikk szerint már a beszámoló első verziójának tisztasága is aggályos volt, mert abban nem tüntették fel egyértelműen, hogy a 100 millió forintot is meghaladó állampolgári adományokat kampánycélra fordították, bár ezt Sneider Tamás mellett Gyöngyösi Márton is elismerte, tehát szerepelnie kellett volna a beszámolóban. Aggályos a lap szerint annak a 84 millió forintos hitelnek az eredete is, amely az új beszámolóban már több mint egymillió forinttal kevesebb. A pártelnök egy nyilatkozata szerint viszont 2017-től hitelt sem kaptak senkitől, aminek ellentmond az, hogy a Magyar Posta azt közölte: a Jobbik júniusban és júliusban tartozása egy részét, összesen 40 927 298 forintot kifizetett, de 58 199 871 forint tőke összegével és késedelmi kamataival még adósa a társaságnak - írta a Magyar Idők, megjegyezve: az Állami Számvevőszék közben megkezdte a pártok kampánybeszámolóinak ellenőrzését, de azt egyelőre nem tudni, hogy a Jobbik esetében melyik beszámoló tekinthető hitelesnek, illetve hivatalosnak.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.