Közélet

Nem tört ki a háború, csak lőgyakorlatoznak Sándorfalván

Nem tört ki a háború, csak lőgyakorlatoznak Sándorfalván

2018. augusztus 17., péntek
Nem tört ki a háború, csak lőgyakorlatoznak Sándorfalván

A sándorfalvi lakosok éjjelente háborús hangokat hallhatnak, ugyanis a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárja lőgyakorlatot tart a Sándorfalva és Dóc közötti lőtéren.

A hivatalos közlés szerint augusztus 17-én és 18-án tartanak gyakorlatot, de már tegnap éjjel is vaktölténnyel lőttek. A Magyar Honvédség legnagyobb szárazföldi katonai szervezete évek óta tart lőgyakorlatokat Sándorfalva mellett. Aki Szeged és Sándorfalva között sűrűn közlekedik, az gyakran találkozhat is a katonai konvojokkal, amikben a katonákat szállító gépkocsik mellett, harci gépjárművek is feltűnnek. Ferenc, aki tősgyökeres sándorfalvi lakos, nem tartja zavarónak a katonák gyakorlatozásait.

„Néha szoktam hallani a lövöldözéseket, de nem túl hangosan. Igazából nem lehet eldönteni, hogy éppen építkezés, vagy a katonai gyakorlatok hangjait hallani”

– számolt be a hangokkal kapcsolatos élményeiről Ferenc. Búz Csaba főhadnagy, a lövészdandár hivatalos oldalán, a bocskaidandar.hu-n ír az augusztusi gyakorlatokról.

Forrás: bocskaidandar.hu / Tordai Kamilla

Beszámolója szerint a nyár utolsó hónapjának elején az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi Művelettámogató Műszaki Zászlóaljának katonái technikai kiképzésen vettek részt. A három hétig tartó munkájuk alatt a katonák egy szikkasztót alakítottak ki a dóci lő- és gyakorlótéren, illetve egy kézigránátdobó helyhez vezető nyomvonalat újítottak fel. Borítókép: MH 5. Bocskai István Lövészdandár - Facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.