Közélet

Nehezen bírják, de nem panaszkodnak a munkások a melegre

Nehezen bírják, de nem panaszkodnak a munkások a melegre

2018. augusztus 1., szerda
Nehezen bírják, de nem panaszkodnak a munkások a melegre

A fizikai munkások járnak a legrosszabbul a harminc fok feletti melegben. Nekik nincs hova bújni a napsütés elől, ráadásul többeknek meleg, többrétegű munkaruhát és sisakot is kell viselni. Az egészségügyben dolgozók óva intenek attól, hogy 11 és 15 óra között a tűző napon tartózkodjunk, pedig vannak olyanok, akiknek kötelező ebben az időintervallumban dolgozni.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal felhívja a figyelmet, hogy a munkavállalók igénye szerinti mennyiségben, a folyadék veszteség pótlására megfelelő hőmérsékletű (14-16 °C-os) ivóvizet kell biztosítani a higiénés követelmények betartásával. A munkaadóknak azt javasolja, hogy ösztönözzék a dolgozókat arra, hogy sok vizet fogyasszanak – kb. 15-20 percenként egy pohárnyi hideg ivóvizet akkor is, ha nem érzik szomjasnak magukat – és kerüljék a kávé, az alkohol, a magas koffein és cukortartalmú italok fogyasztását.

A valóságban több szabadban dolgozót is megkerestünk Szegeden, volt, akivel sikerült beszélni, volt, aki füvet vágott maszkban a napon nagyjából 50 -60 fokban, így nem tudott szóba állni velünk. A betonozó munkás azt mondta, hogy borzasztó melege van, de el kell végezni a kiadott munkát. A lángosozóban dolgozók elmondása szerint nekik mindig melegük van, de nyilván most még inkább igaz ez, de ők már megszokták és jól viselik.

A héten még biztosan nehéz dolguk lesz a fizikai munkásoknak, ugyanis vasárnapig ki fog tartani a rekkenő meleg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.