Kultúra

Mintegy kétszáz alkotást válogattak be a Vásárhelyi Őszi Tárlatra

Mintegy kétszáz alkotást válogattak be a Vásárhelyi Őszi Tárlatra

2018. augusztus 6., hétfő
Mintegy kétszáz alkotást válogattak be a Vásárhelyi Őszi Tárlatra

Kétszázöt alkotást válogatott be a több mint félezer beadott mű közül a zsűri a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlatra - tájékoztatta a Tornyai-múzeum közönségkapcsolati munkatársa hétfőn az MTI-t.

Arany-Tóth Attila közölte, hogy az október 7-én nyíló kiállításon 135 művész alkotásait láthatja majd a közönség. Az Alföldi Galériában 114 festményt, 38 grafikát, 47 plasztikát, valamint hat egyéb, műfajilag be nem sorolható művet mutatnak be. A tárlat díjzsűrizésén eldőlt, hogy ki kapja az idei év fődíját, a Tornyai-plakettet, valamint mely művész veheti át az első alkalommal odaítélt életműdíjat. A szakmai grémium csaknem húsz elismerésről döntött, ezek a tárlat megnyitóján válnak nyilvánossá. A Vásárhelyi Őszi Tárlat a maga nemében egyedülálló képzőművészeti seregszemle Európában, ugyanis nincs még egy olyan kiállítás, melyet több mint hat évtizede minden esztendőben megrendeznek, egyedül a kétévente sorra kerülő Velencei Biennálé tekint vissza komolyabb múltra. Az első ízben 1954-ben megszervezett kiállítás mára Magyarország legjelentősebb kortárs képzőművészeti seregszemléjévé vált.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.