Hírzóna

Migránsokat és embercsempészeket fogtak el Belgiumban

Migránsokat és embercsempészeket fogtak el Belgiumban

2018. augusztus 24., péntek
Migránsokat és embercsempészeket fogtak el Belgiumban

Több városra kiterjedő rendőrségi művelet keretében tíz embercsempészt és 27 migránst fogtak el Belgiumban - közölte a La Libre Belgique című belga napilap pénteken.

Rendőrségi információk szerint az embercsempészek Belgium flamand nyelvű északi régiójában található Kwatrecht városában lakásokat tartottak fent. Ezekben szállásolták el a migránsokat mindaddig, amíg lehetőség nem nyílt arra, hogy a közeli autópálya pihenőjében a Nagy-Britanniába induló hajókat kiszolgáló Oostende, vagy Zeebrugge kikötőjébe tartó kamionokra szállítsák őket. Az embercsempészek csoportjának tagjait a belga tengerpart felé vezető autópálya-pihenőben, az ahhoz közel eső Kwatrechtben, valamint Antwerpenben és Mechelenben állították elő. Az elfogott eritreai, etiópiai és szudáni migránsok közül nyolcat az Idegenrendészeti Hivatalhoz irányítottak, egy nőt fogházba szállítottak, a többieket kiutasították az országból. A rendőrség szerint Belgium tranzit országnak számít. Az év első hat hónapjában 6431 olyan migránst azonosítottak, akik Belgiumban nem éltek a menedékkérelem benyújtásának lehetőségével, hanem Nagy-Britanniába akartak utazni. (MTI) (képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.