Kultúra

Mi a közös a dezodorban, az esernyőben és egy raklapnyi kenyérben?

Mi a közös a dezodorban, az esernyőben és egy raklapnyi kenyérben?

2018. augusztus 22., szerda
Mi a közös a dezodorban, az esernyőben és egy raklapnyi kenyérben?

Egyikkel sem engednek be a SZIN-re. A fesztivál házirendje évek óta közel változatlan, de jobb tisztában lenni azzal, hogy mit szabad a kordonon belül és mit nem.

A jubiláló Szegedi Ifjúsági Napok ma kezdődik a partfürdőn. Ekkor már értelemszerűen a sátorozók is kiköltözhetnek, viszont a házirendben úgy fogalmaznak a szervezők, hogy kereskedelmi mennyiségű élelmiszert nem vihetnek be, ahogy szeszes italt sem. Vizet és üdítőt legfeljebb félliteres palackban vihetnek be a fesztiválozók. A hajtógázas dezodort is lefoglalják, mert tűz- és robbanásveszélyes, de egyébként sem lehet tüzet gyújtani a fesztivál területén. A rendezők elkobozzák ezen kívül a 8 centinél hosszabb vágóélű késeket, egyéb vágóeszközöket és minden, mások testi épségét veszélyeztető tárgyat. A fesztivál weboldalán az esernyőt is feltüntetik a tiltott tárgyak között. "A szervezők nem vállalnak felelősséget a személyekben, vagy anyagi értékekben esetlegesen keletkező károkért" – írják. A fesztivál gazdasági bejáratánál működik az értékmegőrző évek óta, itt 200 forintért őrzik meg a SZIN-ezők holmiját. A korábbi években a sátrak környékén gyakran előfordult, hogy a rendezők a kempingezők számára fenntartott területen keringtek, de az itt eltűnt tárgyakért nem vállal felelősséget a rendező, úgyhogy érdemes a koncert idejére az értéktárgyakat a megőrzőbe rakni, mert a "szakemberek" akár a buli közben, a tömegben is benyúlnak a vállon vagy háton viselt táskákba. Külön feltüntették azt is, hogy a body surfingre lesz alkalom, vagyis arra, hogy a buli közepén valakit a tömeg a feje fölött a színpad felé továbbít, habár ezt a bravúrt a rendezők azzal díjazzák, hogy a szörfölő fesztiválozót kivezetik a partfürdő területéről. Ezen kívül a Tiszában is csak a kijelölt területen és nappal lehet fürdeni

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.