Politika

Még idén vádat emelhetnek Czeglédy Csaba ellen

Még idén vádat emelhetnek Czeglédy Csaba ellen

2018. augusztus 10., péntek
Még idén vádat emelhetnek Czeglédy Csaba ellen

Vádemeléssel végződhet a nyomozás az Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt egykori szombathelyi önkormányzati képviselője, Czeglédy Csaba és társai ellen. A nyomozás utolsó fázisában a gyanúsítottaknak kell nyilatkozniuk, hogy kérnek-e betekintést a nyomozati iratokba, illetve hogy van-e nyomozati indítványuk. A 6,3 milliárdos költségvetési csalás ügyében a szocialisták volt politikusa szeptember 5-ig letartóztatásban marad - írta a Magyar Idők.

A lap szerintCzeglédy Csaba és gyanúsított társai sorra kapják meg a nyomozást végző Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága értesítését arról, hogy az ellenük bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, mintegy 6,3 milliárd forintos kárt okozó költségvetési csalás miatt folyó büntetőeljárásban részükről már nem várható új nyomozati cselekmény. Ez azonban nem azt jelenti, hogy az MSZP és a DK számára ügyvédként is dolgozó egykori szocialista politikus és társai ellen befejeződött volna a nyomozás. Szanka Ferenc, az eljárást szorosan felügyelő Csongrád megyei Főügyészség ügyésze a Magyar Időknek azt mondta, az új büntetőeljárásról szóló törvény értelmében a vádhatóság vádemelésével, vagy nyomozást megszüntető határozatával érhet véget egy nyomozás. A portál úgy tudja, hogy a volt szocia­lista politikus és húsz gyanúsított társa ügyében elegendő bizonyíték gyűlt össze a vádemeléshez, amelyre várhatóan még az idén sor kerül. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.