Sport

Ma debütál az NB I-ben a Szent Mihály

Ma debütál az NB I-ben a Szent Mihály

2018. augusztus 18., szombat
Ma debütál az NB I-ben a Szent Mihály

Ma délután, a Diósgyőr vendégeként debütál a női labdarugó NB I-ben a Szent Mihály. Hódi Mihály vezetőedzőnek néhány kulcsjátékosát nélkülöznie kell a szezonnyitón, de ezzel együtt bizakodóan várja a tréner a hétvégi összecsapást.

- Jól sikerült az alapozás, a csapat elvégezte azt az edzésmunkát, amit előzetesen elterveztünk. A hat hetes felkészülés során minden hétköznap edzettünk, hétvégente pedig edzőmeccseken gyakoroltunk – kezdte Hódi Mihály, a Szent Mihály vezetőedzője. A Szent Mihály játékosaira már az első fordulóban roppant nehéz feladat vár, ugyanis a bajnokság egyik legerősebb csapatához, a Diósgyőrhöz látogatnak Hódi Mihály tanítványai. A miskolciak tavaly harmadikok lettek, idén szeretnének még feljebb lépni a dobogón.

Bemutatkozik az élvonalban a Szent Mihály. (Fotó: St. Mihály FC Facebook oldal)

- Bizakodva várjuk a szombati összecsapást. Ez lesz az első NB I-es meccsünk, ráadásul egy komoly stadionban, vélhetően több ezer néző előtt, ugyanis közvetlenül a Diósgyőr-Haladás OTP Bank Liga meccs előtt lépünk pályára. Nem tudom, hogy a körítés milyen hatást vált majd ki a lányokból, elképzelhető, hogy ettől görcsössé válnak, de az is előfordulhat, hogy extázisban játsszák végig a találkozót – vázolta a lehetséges forgatókönyveket Hódi. A szakember dolgát tovább nehezíti, hogy néhány alapemberét nélkülöznie kell a szombati összecsapáson. - Annak ellenére, hogy a felkészülésünk remekül sikerült, nem a legjobb előjelekkel vágunk neki a miskolci túrának, ugyanis néhány meghatározó játékosunk sérüléssel bajlódik és a légiósainknak még nem érkezett meg a játékengedélye. Ezzel együtt biztos vagyok benne, hogy megálljuk a helyünket szombaton. – mondta bizakodóan Hódi. A vezetőedző csapat céljait illetően úgy fogalmazott, hogy mindenképpen szeretnék elérni a biztos bennmaradást érő hatodik helyet. Az átigazolási időszak augusztus 31-ig tart, így még elképzelhető, hogy további játékosok érkeznek a csapathoz. Ősszel a Szent Mihály a hazai meccseit Makón játssza majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.