Sport

Kisteleken gyakorolta a Sevilla elleni lövést Zsótér Donát

Kisteleken gyakorolta a Sevilla elleni lövést Zsótér Donát

2018. augusztus 3., péntek
Kisteleken gyakorolta a Sevilla elleni lövést Zsótér Donát

Káprázatos gólt szerzett a Sevilla elleni Európa-liga-selejtező második mérkőzésén Zsótér Donát, az Újpest szegedi születésű játékosa. A 22 esztendős irányító középpályás a portálunknak elmondta, hogyan élte meg a spanyolok elleni párharcot - valamint az élményszámba menő gólját - és kitért a válogatottal kapcsolatos terveire is.

- Tegnap este egy parádés góllal ajándékoztad meg a lila-fehér szurkolókat a Megyeri úton. Hogy élted meg magát a mérkőzést?

- Telt ház előtt mindig fantasztikus élmény pályára lépni. Mivel a mérkőzés előtt már semmi veszíteni valónk nem volt, így azzal a céllal futottunk ki a gyepre, hogy próbáljuk minél jobban élvezni a játékot. Úgy gondolom, hogy elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel, mindenki kihozta magából a maximumot.

- Viszonylag súlyos vereséggel estetek ki egy spanyol élcsapat ellen. Van bennetek hiányérzet, vagy ez a realitás?

- Nincs bennünk hiányérzet, az Európa-liga egyik főesélyese ellen tisztesen helytállunk. Voltak a meccsnek olyan periódusai, amikor a saját játékunkat játszottuk és a Sevilla fölé tudtunk kerekedni. Az ilyen pillanatokért érdemes játszani, ebből mindenképpen erőt meríthetünk a jövőre nézve. Mostantól azért kell dolgoznunk, hogy a bajnokságban ismét nemzetközi kupaindulást érő helyen végezzünk, hiszen akkor újra meglenne az esélyünk arra, hogy jövőre is egy hasonló jó csapat ellen játszhassunk.

- Még a spanyol lapok is elismerően írnak a gólodról. Hogy emlékszel vissza a találatra, mennyire volt tudatos?

- Obinna jól vezette keresztbe a labdát, majd remek ütemben továbbította nekem. Kicsit szerencsém volt, mert pont jól pattant fel a játékszer előttem és így a lehető legjobban találtam el. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a rugótechnikám a védjegyemmé vált. Kiskoromban nagyon sokat gyakoroltam a lövéseket a kisteleki családi házunk teraszán. Emlékszem, gyakran álmodoztam arról, hogy egyszer majd beveszem egy nagy csapat kapuját. Szerencsére ez az álom tegnap valósággá vált.

- Marco Rossi, a válogatott új szövetségi kapitánya a helyszínen tekintette meg a Sevilla elleni összecsapást. A gólod után vélhetően nagybetűkkel és aláhúzva került a neved az olasz mester noteszébe. Számítasz a közeljövőben meghívóra?

- Bízom benne, hogy rövidesen magamra ölthetem a válogatott mezét. Rossi jól ismer, ugyanis Kispesten már dolgoztam az ő keze alatt, és tisztában van azzal, hogy milyen képességeim vannak. Természetesen szoktam a válogatottságra gondolni, és ha továbbra is ezt a formát tudom nyújtani, akkor szerintem joggal reménykedhetek a meghívóban. (borítókép: nso.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.