Sport

Ismét lesz felnőtt jégkorongcsapata Szegednek

Ismét lesz felnőtt jégkorongcsapata Szegednek

2018. augusztus 16., csütörtök
Ismét lesz felnőtt jégkorongcsapata Szegednek

Ősszel újra felnőtt jégkorongmeccseket rendeznek a szegedi műjégpályán: a Tisza Volán SC jégkorongszakosztálya, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű elindul az OB II-es bajnokságban. A szegedi csapat két kihagyott szezon után szerepel újra a felnőttek között, aminek a sikeres utánpótlás-nevelés tette le az alapjait – írja a szegedihoki.hu.

– A legutóbbi két szezonban azért dolgoztunk, hogy legyen egy olyan csapatunk, amely szegediekre épülve indulhat el az OB II-ben. Rengeteg szurkoló kérdezgette, mikor tud újra meccsre járni a műjégpályára, ez a lehetőség ősszel megvalósul – mondta Pápai Miklós, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű szakosztály-igazgatója. – Mivel az utánpótlásban megháromszorozódott a gyereklétszám, mindenképp szerettünk volna nekik példát állítani. Számukra is motivációt jelent majd, ha meglátják, milyen remek hangulat van a meccseken, lesznek példaképek és remélhetőleg parázs, közönségcsalogató hoki. A létesítmény annyit fejlődött az utóbbi két évben, hogy szintén megérdemel egy felnőtt csapatot, nem beszélve a nézőkről, drukkerekről – tette hozzá. Az OB II-es bajnokságban, amely az Erste Liga után a magyar másodosztályt jelenti, várhatóan hét együttes szerepel majd, a szegediek mellett a Zalaegerszeg és a Jászberény, valamint a MAC, az UTE, a Kanadai Magyar Hokiklub és a Fehérvár tartalékcsapata. A szegediek edzője Prakab Gábor lesz, aki emellett folytatja a munkáját a klub utánpótlásában is. A keretben, amely másfél hete edz, az U18-as és U20-as korosztály tagjai, a jelenleg is a klubhoz tartozó utánpótlásedzők és régebbről ismert, a játékot újrakezdő hokisok kapnak majd helyet.

via

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.