Szórakozás

Harmincéves babettával járja be a világot a szatymazi motoros

Harmincéves babettával járja be a világot a szatymazi motoros

2018. augusztus 6., hétfő
Harmincéves babettával járja be a világot a szatymazi motoros

Egy szatymazi babetta őrült és hódmezővásárhelyi barátja együtt járják a világot a közel harmincéves járgányaikkal, amelyek szinte minden úton elromlanak. Mindig van náluk olyan eszköz, amellyel helyre tudják pofozni a gépeket, és már egy nap is szerencsének számít, ha nem szereléssel telik. Azonban ez még így is szerelem.

Farkas Gábor és Barta Zsolt megjárták már az Adriát, eljutottak a Fekete-tenger partjához, és legutóbb – amit csak Farkas Gábor és Barta Zsolt teljesített – egy Balti-tengeri túrát hajtottak végre. Utóbbi volt eddig a leghosszabb küldetésük. Összesen 3400 kilométert tettek meg és az útjuk során érintették Ausztriát, Lengyelországot, Szlovákiát, Csehországot és Németországot.

A legutóbbi túra alatt a korábban említett szerelési széria természetesen nem hagyta unatkozni az utazókat:

„Varsó után Gdanskhoz közeledve Zsolt motorja nagy kolompolással jelezte, hogy nem akarja látni a tengert, és megállt. Néhány telefonos segítség után kiderült, hogy a velünk tartó kísérő autó, ami a teljes hadkiegészítőket vitte az út során, nincs túl messze a lerobbanás helyszínétől és segítségükre sietett” - mesélte egyik kalandjukat Gábor.

A babetta felszereltségéről elmondták, hogy az ülés az egyik legfontosabb ahhoz, hogy több órát kibírjanak rajta. Ehhez ki kellett cserélni az eredetit és most egy egészen kényelmes van a helyén. Több kiegészítő is található a gépeken, van rajta duda, ládika, és különböző díszek is. Ezek az apró-cseprő gondok azonban sosem szegték kedvüket a babetta szerelmeseinek, és további nagyra törő terveik vannak. Álmuk, hogy egészen Gibraltárig elguruljanak, és onnan Afrikába is átjussanak. Ez azonban nagyon nagy igénybevétel lenne, így egyelőre várat magára. Jövőre Görögországba akarnak eljutni, és egy-egy ilyen túra során a fővárost is beveszik, így 2019-ben Athént sem hagyhatják ki. Gábor és Zsolt összegezve elmondták a babettákról, hogy kicsik, mégis hatalmas teljesítmény lakozik bennük, ezért is imádják őket annyira.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.