Közélet

Balesetveszély: Sokan járnak a hőségben is téli gumival

Balesetveszély: Sokan járnak a hőségben is téli gumival

2018. augusztus 10., péntek
Balesetveszély: Sokan járnak a hőségben is téli gumival

A kánikula ideje alatt több tényező is negatívan befolyásol minket vezetés közben attól függően, hogy milyen hosszú útra indulunk, de egy dolog biztos: mindenkinek megnövekszik a reakció ideje az afrikai hőségben.

Minden esetben arra kell törekedni, hogy az utazás élmény legyen. Be kell készíteni elegendő vizet, és legyen tele az autó tankja is, ugyanis kiszámíthatatlan, hogy mikor futunk bele balesetbe, és nagyon kellemetlen tud lenni, ha ilyenkor fogy ki a benzin. Ahol tudunk, ott menjünk el toalettre, ugyanis ha ez nem történik meg, a kellemetlen érzés elronthatja az utunkat, és ha van a kocsiban klíma, akkor kapcsoljuk be – látott el minket jó tanácsokkal Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke. Ezen a nyáron húsz százalékkal megnőtt a balesetek száma, elsősorban a motorosokat, gyalogosokat, és bicikliseket gázolják el a figyelmetlen autósok. Ne akarjunk mindenáron előzni, bánjunk úgy a körülöttünk közlekedőkkel, mintha a szeretteink lennének, és ha ránk is így figyelnek, akkor elkerülhető lehet az összes baleset.

Öt tényező kell ahhoz, hogy valaki szerencsésen, egyben hazaérjen: az autó és az út megfelelő állapota, a gumik minősége, a vezetői tudás, valamint a szerencse. Ha ezek rendben vannak, akkor nem érhet minket baleset.

Sajnos egy felmérés szerint még ebben a rekkenő hőségben is az emberek 30 % -a téli gumival jár. Ez azért gond, mert a meleg tönkre teszi a gumi rács és szálszerkezetét, és ezért az autós télen sem tudja majd használni az abroncsokat. 2018-ban úgy tűnik, hogy kezd az emberekből kihalni a jármű szeretete, és nem figyelünk oda a műszaki állapotra sem. Ebben a melegben pedig erre még inkább szükség lenne, ugyanis könnyebben felforr a víz, nagyobb a terhelés, így érdemes visszavenni a sebességből is, és lassabban közlekedni.

„A közlekedés egy társasjáték, a KRESZ pedig ennek a társasjátéknak a nyelve. Ha nem tudjuk, akkor képtelenek vagyunk egy nyelvet beszélni. „ – összegezte a játékszabályokat a szakértő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.