Közélet

Aki elvesztette az iratait a SZIN-en, ott egyből pótolhatja is

Aki elvesztette az iratait a SZIN-en, ott egyből pótolhatja is

2018. augusztus 25., szombat
Aki elvesztette az iratait a SZIN-en, ott egyből pótolhatja is

Hetedik alkalommal települ ki a Szegedi Ifjúsági Napokra a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Az Adó és Vámhivatallal, valamint a Karitáció Alapítvánnyal összefogva kínálnak hasznos programokat a fesztiválozóknak. Aki elvesztette az igazolványait, az például azonnal pótolhatja azt a Kormányablak buszban.

A Szegedi Ifjúsági Napok ötven éves történetébe hét évvel ezelőtt kapcsolódott be a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Azóta minden esztendőben fesztiválhivatal nyílik a Civil faluban.A kormányhivatali stand – akárcsak a Körös – Toroki napok esetében –, közvetlenül a Nemzeti Adó és Vámhivatalé mellett található, rögtön a Civil falu elején. Mindennap 14 és 19 óra között várják a fiatalokat. A Kormányhivatalnak fontos a környezet és természetvédelem. Augusztusban a figyelem középpontjába került természetes vizeink műanyag szennyezettsége, az óceánokon úszó hulladékszigetek és az ivóvizeinket is szennyező mikroműanyagok. Akit érdekel, hogyan tud aktívan tenni környezetéért, annak érdemes ellátogatnia a kormányhivatali sátorba. Idén a megyei természetvédelmi hatóság is kapcsolódik a műanyag szívószál elleni összefogáshoz, és azoknak, akiket érdekel a környezet és természetvédelem ügye, komposztálható, öko szívószálat ajándékoznak a helyszínen.

Sokan keresték kérdésekkel a SZIN-en Kormányhivatal buszát, a legtöbbször a munkahelyet keresők érdeklődtek. „Az első munkahely megtalálása, a munkatapasztalat megszerzése a 15-25 év közötti fiatalok számára kiemelten fontos kérdés – ezzel kapcsolatban szintén jó tanácsokkal, személyre szabott javaslatokkal igyekeznek a foglalkoztatási szakemberek a fesztivál látogatóinak segítségére lenni az Ifjúsági Garancia Programban rejlő lehetőségek ismertetésével.” – ismertette Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője. Az Adó és Vámhivatal öt éve van jelen a SZIN-en. A standjuknál hasznos válaszokat kapnak az érdeklődők a diákmunka, a külföldi munkavállalás, az ingatlanértékesítés, de még a pálinkafőzés kérdéseiben is. Ezek mellett még Ügyfélkaput is nyithatnak, hiszen már szinte minden ügyintézés elektronikus úton megy.

Több piros orrú bohóccal is találkozhatunk a SZIN területén. A Karitáció Alapítvány is régóta várja kitelepülésével azokat, akik segíteni szeretnének. Emellett szórakoztató programokkal, például horgászással és lufihajtogatással foglalják el a kicsiket és a nagyokat a standjukon a bohócdoktorok. Jelenleg a beiskoláztatásra gyűjtenek, így a Szegedi Ifjúsági Napokon is várják azokat, akik támogatnák az alapítvány tevékenységét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.