/

A megyei rendőrök a hőség miatt figyelmeztetik a közlekedőket

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedési szabályok betartására és a hőség közlekedésbiztonságra gyakorolt hatásaira hívja fel a járművezetők figyelmét.

A fő baleseti okok között a gyorshajtás, az elsőbbség meg nem adása és a kanyarodási szabályok megsértése említhető. A közlekedési szabályok betartásával, odafigyeléssel megelőzhetőek a tragédiák. Az előző év ugyanezen időszakához viszonyítva kevesebb mint a felére csökkent a halálos kimenetelű balesetek száma Csongrád megyében.

A nyári időszakot érintően fontos kiemelni, hogy a napokig tartó hőség, majd a hirtelen érkező viharok mindenkit kivétel nélkül megviselnek, fiatalokat, időseket, egészségeseket és betegeket egyaránt. A kánikula még a frontokra kevésbé érzékeny emberek szervezetét is megterheli, természetesen egyénenként eltérő mértékben.

Sokan nem tudják, de a hőségben sokkal kockázatosabb közlekedni. A szokatlanul nagy melegről köztudott, hogy sokszor van szerepe a közlekedési balesetek bekövetkezésében. A járművezetők a forróságban általában kevésbé tudnak koncentrálni, a megszokottnál figyelmetlenebbek, sok esetben türelmetlenebbek, hajlamosabbak az agresszív és durva szabályszegésekre. Gyakori jelenség a lobbanékonyság, a kiszámíthatatlan, szeszélyes magatartás. Ezt tovább nehezíti, hogy a folyamatosan érkező záporok, zivatarok, a rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű csapadék a látási viszonyokat is korlátozza.

Előző sztori

Csendháborítás és hulladéklerakás volt a téma a rendőrségi fogadóórán

Következő sztori

Székdobálós perpatvar a Kárász utcán

Legutóbbi hasonló cikkek