Meteor

Többfelé visszatér a 30 fokos meleg

Többfelé visszatér a 30 fokos meleg

2018. július 8., vasárnap
Többfelé visszatér a 30 fokos meleg

Bár a következő napokban is többször lehet eső és erős lesz a szél is, sok lesz a napsütés és többfelé visszatér a 30 fokos meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn a Dunántúlon több, keleten kevesebb napsütés várható. A Dunántúlon néhol, keleten szórványosan alakul ki zápor, zivatar. A szél is több helyen megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-19, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 Celsius-fok között alakul. Kedden elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakul ki zápor, zivatar, de több órára kisüt a nap. Átmeneti szélerősödés csak zivatar környékén lehet. A leghidegebb órákban 12-19 fok lehet. Napközben 26-30 fokig melegszik a levegő. Szerdán hajnaltól kora délutánig a Nyugat- és Észak-Dunántúlon többfelé várható eső, helyenként zivatar, másutt záporok, zivatarok alakulnak ki. A szél többfelé megerősödik, zivatar környékén viharossá fokozódik. A minimumhőmérséklet 15-20 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 20-27 fok között alakulnak, de északnyugaton ennél hűvösebb is lehet, az Alföldön viszont 28-30 fok is lehet. Csütörtökön reggelre jórészt megszűnik a csapadék, és napközben már gomolyfelhős, napos idő várható. Erős lesz a szél, de legfeljebb néhol lehet futó zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-17, a legmagasabb hőmérséklet 24-30 fok között várható. Pénteken, szombaton és vasárnap is napos, gomolyfelhős idő várható, de emellett erős lesz a szél. Pénteken néhol, legnagyobb eséllyel délnyugaton zápor, zivatar lehet. Szombaton és vasárnap főként északkeleten lehet záporeső, zivatar. A minimumhőmérséklet pénteken és szombaton is 13-19 fok között valószínű. A nappali maximumok pénteken 26-30, szombaton 27-31 fok között alakulnak. Vasárnap a leghidegebb órákban 13-20 fok lehet. Napközben 27-31 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben. (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.