Hírzóna

Tizennégy kiló heroint találtak a Liszt Ferenc repülőtéren

Tizennégy kiló heroint találtak a Liszt Ferenc repülőtéren

2018. július 23., hétfő
Tizennégy kiló heroint találtak a Liszt Ferenc repülőtéren

Tizennégy kilogramm heroint foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Budapest Liszt Ferenc Repülőtéren - közölte a hivatal hétfőn az MTI-vel.

A fehér port - amelyről a kábítószerteszt kimutatta, hogy heroint tartalmaz - Zürichen keresztül Kenyából érkező két portugál utas három duplafalú poggyászban rejtette el. A csempészett kábítószer feketepiaci értéke meghaladja a 211 millió forintot - írták. A csempészek a repülőtér 2/A termináljának zöldfolyosóján léptek be, a pénzügyőrök azonban tételes vámvizsgálatot tartottak. Ennek során - bár a két utas kézipoggyászai rendben voltak - három feladott bőröndjüket röntgenberendezéssel átvilágították, és mivel gyanús jeleket észleltek, mindet felnyitották - olvasható a közleményben. A kábítószert a NAV Repülőtéri Igazgatósága kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt lefoglalta és feljelentést tett a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.