Közösség

Szegeden már a kutyákat is vendégül látják

Szegeden már a kutyákat is vendégül látják

2018. július 1., vasárnap
Szegeden már a kutyákat is vendégül látják

Néhány kutyatulajdonos még mindig kevesli, azonban egyre több olyan hely van, ahol nem csak a gazdikat, de a kutyáikat is szívesen látják.

– Sajnos itt Szegeden botrányosan kevés a kutyabarát hely így is – magyarázta Fazekas Judit, aki bulldogot tart. – Habár én annyira nem keresem megrögzötten a kutyabarát helyeket, és ha olyan helyet találunk, akkor megkérdezzük, hogy kutya jöhet-e velünk az üzletbe – mondta Judit. Szerinte ilyenkor nyáron jobb a helyzet, mert a teraszos helyeken általában engedik a kutyát. Kedvenc helyük a Kárász utcai Costa Coffee, de ezen kívül még az A2 Gastro Caféba, a Trója teraszára, valamint a Jate teraszára is gyakran járnak kutyával. – Amikor kutyával megyünk fürdeni a fokára, akkor a Betyárok tanyáján is szívesen látják a négylábúakat – osztotta meg tapasztalatait Judit.

Szuper, hogy a pláza teljes mértékben kutyabarát, viszont az Árkádban muszáj kézben tartani, ami egy 15 kilós kutyánál 5 percnél tovább lehetetlen

– jegyezte meg a gazdi.

A turizmus igényeinek megfelelően már kutyabarát szállást is lehet foglalni a városban.

Így van ez a Vén Diófa Vendégházban is. – Az utóbbi időkben kapott kicsit nagyobb hangsúlyt, hogy jöhetnek a vendégek kutyussal, idén már gyakrabban foglalnak így szállást nálunk. Ha egy hónapra le tudnám bontani, akkor olyan 10 kutyás foglalásunk biztosan van és szerencsére érdeklődés is, amit jó látni – fogalmazott Fekete Bernadett recepciós.

Még kicsit kiforratlan formában van ez a dolog.

Mi is próbáljuk felmérni a vendégek igényeit, hogy mire van szükség. Sokan már úgy érkeznek, hogy hozzák az ő kis dolgaikat, de az itt lévő szobáink közül a legkisebb is két ágyas szoba, így mi is megpróbáljuk figyelembe venni, hogy a kutyának kell hely is. Az érkező vendégeinket is próbáljuk bizonyos házszabályokról tájékoztatni, mert természetesen olyan vendégeink is vannak, akik nem kutyával szállnak meg nálunk – számolt be a recepciós.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.