Szórakozás

Rendszeresen ellenőrzik a kalandparkokat

Rendszeresen ellenőrzik a kalandparkokat

2018. július 17., kedd
Rendszeresen ellenőrzik a kalandparkokat

Minden évben rendszeresen ellenőrzik a kalandparkokat az országban, idén 81-et ellenőriztek május-júniusban, a nyári főszezon kezdete előtt - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Keszthelyi Nikoletta hangsúlyozta, az a cél, hogy biztonságos körülményeket nyújthassanak a családok szórakozásához. Részletezte: a műszaki ellenőrzést a kijelölt tanúsító szervezetek végzik, a fogyasztóvédelem azt vizsgálja, hogy a tanúsító szervezetek kiállították-e a bizonyítványt az adott kalandparkról, hogy biztonságosak az eszközök. Elmondta: a legnagyobb probléma mindig azzal van, hogy egyes kalandparkok bizonyos pályáinál nincs megfelelőségi tanúsítvány, így fennáll a veszélye, hogy nem biztonságos a pálya. Fontos, hogy meglegyenek a szükséges dokumentumok, mint a tanúsítvány, adattábla, üzemeltetési napló, valamint, hogy megfelelő oktatást kapjanak a pályáknál dolgozók. Keszthelyi Nikoletta szólt arról is, ha hiányzik a megfelelőségi tanúsítvány, felfüggesztik a kalandpálya használatát. Úgy folytatta: 38 ilyen eset volt, de 35-nél a vállalkozók már pótolták a hiányosságokat. Jelezte: két kalandparkot be kellett zárni, mert semmire nem volt tanúsítvány, illetve megfelelő dokumentáció, de ezek közül az egyik teljesítette a szükséges feltételeket és újra kinyithatott.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.