Közélet

Összekamionozta a pénzt Norbi a lángosozóra

Összekamionozta a pénzt Norbi a lángosozóra

2018. július 5., csütörtök
Összekamionozta a pénzt Norbi a lángosozóra
Újranyitott a több hónapon át zárva tartó lángosozó a Szent István téren. Norbert az egyszemélyes vállalkozás, ő bérli a helyet és süti az ételt. Kiderítettük azt is, mi a város legnépszerűbb lángos-kombinációja és arra is fény derült mire kérnek porcukrot a japán turisták.

A Szent István téren újra árad a magabiztos zsírszag, ami egyértelműen arra utal, hogy újra megnyílt a tér néhány hónapja bezárt lángossütője. A Dreher sörözővel összenőtt konyhának, új bérlője akadt. Oláh Norbert néhány napja megvalósította két éve dédelgetett vágyát és kibérelte a konyhát, ahol egyszemélyes vállalkozásként kezdett a forró olajban történő tésztasütésbe. - A Szent István tér egy legendás hely, itt hagyománya van a lángos sütésnek. Két éve terveztem, hogy saját üzletet nyitok és egy évig kamionoztam, hogy legyen miből elindítani a vállalkozást - meséli Norbert.

Kamionozással szerezte meg a vállalkozása elindításához szükséges pénzt Norbert.

A kisiparosnak igaza van a Szent István tér az italmérések tekintetében igazi Bermuda háromszögnek tekinthető. A tér túloldalán található Csomi kocsma is kedves hely a maga módján, béketűrő személyzettel, de nem a legnagyobb vásárlóerővel bíró vendégkörrel, ennek köszönhetően ez a legolcsóbb hely. Nagyjából szemben a Vico söröző, már nem klasszikus kocsma, de még nem pub, talán nem is akar az lenni. Egy nagy baráti társaság az egész, amelyet a közös tippmixelés élményén túl több éves barátságok és törzsvendégek tartanak össze. A harmadik, a Dreher söröző a klasszikus kocsma se több, se kevesebb, vagyis ép hogy több újra egy lángosozóval. Ahol kis helyen ennyi kocsma van, ott kell valami a törzsközönségnek is, ami felszívja az alkoholt. Ezt Ádám meséli nekünk, aki tacskó sétáltatás közben kívánt meg egy fokhagymás lángost. Mint fogalmazott ritkán eszik ilyesmit, mert zsíros, de néha még a kutya is kaphat néhány falatot.

Porcukrot a lángosra

Norbi eközben már több töltött lángost is elkészít és miközben keze a tésztát hajtogatja szája nekünk ontja a sztorikat. - Szegeden a sajtos-tejfölös fokhagymás lángos a legnépszerűbb, ebből viszik a legtöbbet, meg a simából. A töltött lángosokban még kevésbé bíznak az emberek - mondja 10 liter fortyogó olaj szomszédságában. Az emberek ízlésén azonban már nem tudok csodálkozni épp szerdán járt erre egy japán turista csoport, akik azt kérték, hogy a sajtos-tejfölös lángost porcukrozzam meg nekik. Kérték, megtettem, ilyen a vendéglátás - folytatta Norbert.
A város legnépszerűbb lángosa a sajtos-tejfölös fokhagymás Az újranyitott konyha korábban sokkal bővebb árukínálattal ment csődbe voltak, tálak, sültek és hamburgerek is. Az új főnök azonban csak a lángosban a fánkban és a palacsintában bízik. Tehát a korábbiakhoz képest szűkített kínálattal, de annál nagyobb lelkesedéssel várja a vendégeket. - Mindenben van kockázat, de valamit kell csinálni. Hiszem, ha jó a termék annak híre megy, a nyilvánosságot sem szeretem igazán, szerintem az sokkal nagyobb reklám az, ha elmondod a barátaidnak, hogy milyen jót ettél itt, mintha leírod, hogy a kamionosból lángossütős lett (ebben nem értünk egyet) - zárta gondolatait Norbert.

Tekintse meg a lángosozóról készített videónkat:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.