Írjon nekünk

Közélet

Összekamionozta a pénzt Norbi a lángosozóra

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Újranyitott a több hónapon át zárva tartó lángosozó a Szent István téren. Norbert az egyszemélyes vállalkozás, ő bérli a helyet és süti az ételt. Kiderítettük azt is, mi a város legnépszerűbb lángos-kombinációja és arra is fény derült mire kérnek porcukrot a japán turisták.

A Szent István téren újra árad a magabiztos zsírszag, ami egyértelműen arra  utal, hogy újra megnyílt a tér néhány hónapja bezárt lángossütője. A Dreher sörözővel összenőtt konyhának, új bérlője akadt. Oláh Norbert néhány napja megvalósította két éve dédelgetett vágyát és kibérelte a konyhát, ahol egyszemélyes vállalkozásként kezdett a forró olajban történő tésztasütésbe. – A Szent István tér egy legendás hely, itt hagyománya van a lángos sütésnek. Két éve terveztem, hogy saját üzletet nyitok és egy évig kamionoztam, hogy legyen miből elindítani a vállalkozást – meséli Norbert.

Kamionozással szerezte meg a vállalkozása elindításához szükséges pénzt Norbert.

A kisiparosnak igaza van a Szent István tér az italmérések tekintetében igazi Bermuda háromszögnek tekinthető. A tér túloldalán található Csomi kocsma is kedves hely a maga módján, béketűrő személyzettel, de nem a legnagyobb vásárlóerővel bíró vendégkörrel, ennek köszönhetően ez a legolcsóbb hely. Nagyjából szemben a Vico söröző, már nem klasszikus kocsma, de még nem pub, talán nem is akar az lenni. Egy nagy baráti társaság az egész, amelyet a közös tippmixelés élményén túl több éves barátságok és törzsvendégek tartanak össze. A harmadik, a Dreher söröző a klasszikus kocsma se több, se kevesebb, vagyis ép hogy több újra egy lángosozóval. Ahol kis helyen ennyi kocsma van, ott kell valami a törzsközönségnek is, ami felszívja az alkoholt. Ezt Ádám meséli nekünk, aki tacskó sétáltatás közben kívánt meg egy fokhagymás lángost. Mint fogalmazott ritkán eszik ilyesmit, mert zsíros, de néha még a kutya is kaphat néhány falatot.

Porcukrot a lángosra

Norbi eközben már több töltött lángost is elkészít és miközben keze a tésztát hajtogatja szája nekünk ontja a sztorikat. – Szegeden a sajtos-tejfölös fokhagymás lángos a legnépszerűbb, ebből viszik a legtöbbet, meg a simából. A töltött lángosokban még kevésbé bíznak az emberek – mondja 10 liter fortyogó olaj szomszédságában. Az emberek ízlésén azonban már nem tudok csodálkozni épp szerdán járt erre egy japán turista csoport, akik azt kérték, hogy a sajtos-tejfölös lángost porcukrozzam meg nekik. Kérték, megtettem, ilyen a vendéglátás – folytatta Norbert.

A város legnépszerűbb lángosa a sajtos-tejfölös fokhagymás

Az újranyitott konyha korábban sokkal bővebb árukínálattal ment csődbe voltak, tálak, sültek és hamburgerek is. Az új főnök azonban csak a lángosban a fánkban és a palacsintában bízik. Tehát a korábbiakhoz képest szűkített kínálattal, de annál nagyobb lelkesedéssel várja a vendégeket. – Mindenben van kockázat, de valamit kell csinálni. Hiszem, ha jó a termék annak híre megy, a nyilvánosságot sem szeretem igazán, szerintem az sokkal nagyobb reklám az, ha elmondod a barátaidnak, hogy milyen jót ettél itt, mintha leírod, hogy a kamionosból lángossütős lett (ebben nem értünk egyet) – zárta gondolatait Norbert.

Tekintse meg a lángosozóról készített videónkat:

Kommentek

Tovább olvasom

Közélet

Marco Rossi meglepetése: Gera Zoltán újra a válogatottnál

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Hivatalosan is munkába állt Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Kommentek

Tovább olvasom

Közélet

Egy hét alatt 10 ezer látogató – Óriási siker a dinó-kiállítás Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Egy hét alatt túllépte a 10 ezres látogatószámot a szegedi Móra Ferenc Múzeum dinoszaurusz-kiállítása. Nyitáskor sorok kígyóznak a bejárat előtt, majd egész nap folyamatosan érkeznek a látogatók. Kommentek

Tovább olvasom

Gazdaság

Kormányzati pénzből újul meg a Liget – GALÉRIA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az újszegedi liget felújításának munkálatai közül a bontásokon már túl vannak. Ezek után már rombolni nem, csak építeni fognak. Így az igazán látványos munkák csak ezután kezdődik el, ugyanis eddig leginkább láthatatlan, de hasznos munkákat végeztek.

Tovább olvasom

Aktuál