Közélet

Már csak egy órát kell várakozni Röszkén

Már csak egy órát kell várakozni Röszkén

2018. július 16., hétfő
Már csak egy órát kell várakozni Röszkén
Több mint 342 ezer utazó használta a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik mintegy 106 ezer járművel lépték át az országhatárt. A várakozási idő Röszkén kilépő irányban meghaladta a négy órát is, ami hétfő reggelre egy órára csökkent.

Röszkén, a hétvégén a kilépők száma meghaladta a 144 ezret, az országba belépők több mint 51 ezren voltak. Csanádpalotán kilépő irányban csaknem 72 ezren vették igénybe a határátkelőhelyet, Romániából Magyarország felé több mint 44 ezer utast regisztráltak. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket teljes kapacitáson működtette. A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a legkritikusabb időszak kilépő irányban július második fele, amikor hétvégente jelentős torlódás alakulhat ki az átkelőhelyeken, majd augusztus utolsó két hetében már a belépő forgalom lesz erősebb. Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a Röszke Autópálya-határátkelőhelyet, a nyári szabadságok időszakában ez a szám akár 60 ezerre is nőhet. Ezt az utóbbi években Csanádpalota is megközelítette. A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről ahttp://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfooldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók. Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a 24 órás nyitva tartással működő kiszombori vagy battonyai határátkelőt.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.