Szórakozás

Már a sándorfalviakat is zavarják a hangos bulik

Már a sándorfalviakat is zavarják a hangos bulik

2018. július 9., hétfő
Már a sándorfalviakat is zavarják a hangos bulik

Sándorfalván nyaranta felpezsdül az éjszakai élet, több száz fő bulizik a kisvárosban akár heti rendszerességgel. A partyval járó zaj miatt több lakos is panaszkodik, de egyelőre nem tudni arról, hogy Szeged után ott is lesz-e csendrendelet.

A Nádastó Szabadidőpark nyaranta nappal a strandolók egyik kedvenc célállomása. Olcsó, mégis megvan ott minden, ami egy strandra kell. Kisgyermekes családok, napozni és fürdeni vágyók keresik fel. Éjszakánként időről-időre viszont teljesen más embereket vonz a szabadidőpark. Ugyanis Lipták Tibornak, a Hangout névre hallgató bulik egyik szervezőjének köszönhetően az elektronikus zene kedvelői bulizhatnak a strandon. Elsőre hihetetlennek tűnik, de az alig 8 ezer fős település mellett olyan fellépők keveréseire ugrálhatnak a fiatalok, akik a szakmában jó hírnévnek örvendenek. A legutóbbi bulin például fellépő volt Peter Makto, aki Sándorfalva után egyből Oroszországba utazott, a Platforma Sochi éjszakai klubba zenélni. Mellette pedig lemezeket kevert még a Nádastónál Robin Futaki is, akinek a Balaton Soundon volt jelenése és a Sziget fesztiválon is fellép majd. A minőségi elektronikus zene sok helyi lakosnak mégsem nyeri el a tetszését. István és Ilona sem igazán örült annak, hogy éjjel 10 órától reggelig ordított a hangfalakból az ütemes zene, de a fiatal Krisztina azon a véleményen van, hogy néha napján ennyit igazán kibírhatnak a hangos zene ellen fanyalgók.

A sándorfalvi Hangout az éjszakai életben meglehetősen népszerűnek nevezhető. Tavaly csak egyetlen bulit tartottak, de arra majdnem 1000 ember látogatott ki. Mivel egy ilyen bulira a belépő éjfélig 1500 forint, utána meg 2000 forint, még anyagilag is rendkívül sikeresnek mondható. Tibor a bulik után általában érdeklődik arról, hogy milyen visszhangja volt a rendezvényüknek. Így a panaszok a hangos zenére hozzá is eljutnak. Ehhez viszont hozzátette, hogy a helyszínválasztás nem véletlen, ugyanis tisztában vannak vele, hogy egy ilyen buli milyen hangzavarral jár. Eredetileg a szegedi Boszorkányszigeten rendeztek először ilyen partit, de az erős hang miatt új helyszínt kellett keresniük. A panaszkodók miatt viszont úgy látszik, még így is akad, akit zavarnak a bulizó fiatalok. Tibor ehhez annyit tudott hozzáfűzni, hogy ha Sándorfalván is életbe lépne egy csendrendelet, az teljesen megölné a bulit. Kénytelenek lennének új helyszínt keresni, mert a bulira továbbra is lenne igény. A neves fellépők és a hangos zene mellett az ilyen rendezvények kapcsán felmerül a droghasználat kérdése is.

„Amikor ezek az elektronikus zenei bulik még a 90-es években elindultak, akkor tényleg nagyon jellemző volt rájuk a drogozás. Ma már viszont sajnos egy olyan világban élünk, hogy akárhová megyünk, bármelyik buliban lesznek drogosok, ráadásul egyre fiatalabbak”

– mondta Tibor. Meglátása szerint ma már egy elektronikus zenei buli nem különbözik a többitől, mert úgy tudja, hogy arányaiban nem több a drogos egy ilyen rendezvényen, mint más egyéb bulikon. Tibor még azt is megemlítette a bulikról, hogy szeretnék, ha idővel egy kis fesztivállá nőhetné ki magát, ám az ilyen irányú terveiknek a Nádastó Szabadidőpark vezetése mindig az útjába állt, de hogy miért azt ő sem tudja pontosan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.