/

Magyar–szerb művészeti konferenciát tartanak Ópusztaszeren

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyarország–Szerbia projekt művészeti találkozójának konferenciája ma délelőtt 10 órakor kezdődött el az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Látógatóközpontjában. A konferencia résztvevői nem csak a magaskultúrával ismerkedhetnek meg.

Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ügyvezető igazgatója arra  hívta fel a konferenciára ellátogató fiatalokat, hogy azt nem kell véresen komolyan venni, hiszen egy művészeti konferenciát élvezni is kell, mert az csak akkor lehet igazán jó. A fiatalok láthatóan örültek annak, hogy a programok nem hivatalosak, így azokat kötetlenül látogathatják.

Fotó: Kovács Ferenc

Kakas Béla, Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke eredetileg egy 40 perces előadással készült a konferenciára, ám mivel az ő szavai szerint neki is érző szív rejlik zord külseje alatt, inkább csak a lényeget kiragadva előadásából vezette fel a megyénk kultúrájáról szóló rövidfilmet. A rövidfilmben Szeged értékei, mint a Pick Szalámi, vagy mint múzeumaink Csongrád Megye olyan fontos kulturális részeit emelték ki, melyeket egy hozzánk látogató turistának mindenképpen látni kell, vagy meg kell ízlelnie.

A közgyűlés elnöke előadásában a turizmusunk fontosságára, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a turisztikánk csak akkor lehet sikeres, ha igazán jó vendéglátók vagyunk és szeretettel fogadjuk a városunkba és megyénkbe látogató turistákat.

Kakas Béla egyébként nem véletlenül fogta rövidre beszédét, ugyanis ahogyan arról beszámolt, a fiatalok nem csupán a komoly művészeti értékekkel, mint a Feszty-körkép ismerkedhetnek meg a programsorozaton, hanem tegnap este még a magyar fesztiváléletbe is bevezették őket a Woodstock az Ugaron fesztiválon.

Fotó: Kovács Ferenc

A közgyűlés elnöke és az emlékpark igazgatója mellett a művészeti találkozón még Medgyesi Konstantinnak, a Móra Ferenc Múzeum tudományos és közönségkapcsolati igazgatóhelyettesének, Patyi Zoltán népzenésznek, Rolem Oláh Róbert bőrműves, festőművésznek, és végül de nem utolsó sorban Barnák Lászlónak, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójának előadását hallgatják meg. Az előadások után pedig az érdeklődők megtekinthetik Menyhárt Erzsébet könyvszobrász kiállítását is.

A konferencián vetített rövidfilmet alább tekinthetik meg.

Csongrád megye értéktára from A on Vimeo.

Előző sztori

Mezopotámiai dámszarvasok születtek a Szegedi Vadasparkban

Következő sztori

Szombattól újra lehet fürödni a mártélyi szabadstrandon

Legutóbbi hasonló cikkek