Ma kezdődik a XVI. Szegedi Várjátékok

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Július 5-től 29-ig, három héten keresztül várják a színházi előadások szerelmeseit a szegedi belvárosban. A Szegedi Pinceszínház szervezésében megvalósuló programdömping ismét több részből áll majd, a gyerekeket az első három napban várják.

Délelőtt és délután mesék és bábelőadások várják a kicsiket. Ezek után a Szabad Ötletek Színháza többek között a Robin Hood zenés mesejátékát hozza el, de a Szép Ernő Színház, a WestEnd Színház és a Fabula Bábszínház is vendégszerepel gyerekdarabjaival, és műsorra tűzik a Szegedi Pinceszínház Darvasi László regényéből készült meseelőadását, a Trapitit is, a vasárnapi napon.

Az előadások mellett számos ingyenes program lesz: állatsimogató, lovasszekerezés, ugrálóvár és játszósarok is várja a családokat.

Hagyomány már, hogy a Szegedi Pinceszínház a Várjátékokon áll nyári bemutatójával a közönség elé, ez idén a Madarat tolláról című zenés mesejáték lesz, amit július 20-tól összesen hat estén játszanak a Stefánián. Ehhez a darabhoz gyerekszereplőket is válogattak a szegedi fiatalok közül. Ezzel kapcsolatban Varga Bálint művészeti vezető a gyerekeket úgy jellemezte, hogy az lehetett a befutó, akiben megvan a huncutság, és szeretnek játszani, így összesen húsz gyereket válogattak ki végül.

A Madarat tolláról egyben egy megemlékezés is lesz, ugyanis a mű írója – Szűcs László – már nincs közöttünk, így azzal, hogy színpadra állították az ifjúsági darabot, előtte tisztelegnek, hiszen „Szücsi” a Szegedi Pinceszínházban kezdte a pályafutását. A szeretetről és barátságról szóló darabot a mű tavalyi, veszprémi ősbemutatóját is rendező Tóth Loon állítja színpadra.

Előző sztori

Frontális galaktikus ütközés változtatta meg a Tejútrendszert

Következő sztori

Vásárhelyre költözött a megyei vadászkamara