Szórakozás

Ma kezdődik a XVI. Szegedi Várjátékok

Ma kezdődik a XVI. Szegedi Várjátékok

2018. július 5., csütörtök
Ma kezdődik a XVI. Szegedi Várjátékok

Július 5-től 29-ig, három héten keresztül várják a színházi előadások szerelmeseit a szegedi belvárosban. A Szegedi Pinceszínház szervezésében megvalósuló programdömping ismét több részből áll majd, a gyerekeket az első három napban várják.

Délelőtt és délután mesék és bábelőadások várják a kicsiket. Ezek után a Szabad Ötletek Színháza többek között a Robin Hood zenés mesejátékát hozza el, de a Szép Ernő Színház, a WestEnd Színház és a Fabula Bábszínház is vendégszerepel gyerekdarabjaival, és műsorra tűzik a Szegedi Pinceszínház Darvasi László regényéből készült meseelőadását, a Trapitit is, a vasárnapi napon. Az előadások mellett számos ingyenes program lesz: állatsimogató, lovasszekerezés, ugrálóvár és játszósarok is várja a családokat. Hagyomány már, hogy a Szegedi Pinceszínház a Várjátékokon áll nyári bemutatójával a közönség elé, ez idén a Madarat tolláról című zenés mesejáték lesz, amit július 20-tól összesen hat estén játszanak a Stefánián. Ehhez a darabhoz gyerekszereplőket is válogattak a szegedi fiatalok közül. Ezzel kapcsolatban Varga Bálint művészeti vezető a gyerekeket úgy jellemezte, hogy az lehetett a befutó, akiben megvan a huncutság, és szeretnek játszani, így összesen húsz gyereket válogattak ki végül. A Madarat tolláról egyben egy megemlékezés is lesz, ugyanis a mű írója - Szűcs László - már nincs közöttünk, így azzal, hogy színpadra állították az ifjúsági darabot, előtte tisztelegnek, hiszen „Szücsi” a Szegedi Pinceszínházban kezdte a pályafutását. A szeretetről és barátságról szóló darabot a mű tavalyi, veszprémi ősbemutatóját is rendező Tóth Loon állítja színpadra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.