Írjon nekünk

Politika

Kubatov Gábor: nem a gombhoz varrjuk a kabátot Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

A SzegedMA Klub vendége Kubatov Gábor volt a héten. A Fidesz pártigazgatója az országgyűlési választások előtt azt vállalta, hogy segíti és támogatja a megújuló szegedi szervezet munkáját. A nem titkolt cél az , hogy az  önkormányzati választások után új korszak kezdődjön a városban.

Eljátszott történelmi esély és az újjáépítés

Kicsit több, mint egy évvel ezelőtt nyilatkozta Kubatov Gábor a Szegedmának, hogy

“Bartha László polgármestersége alatt rosszabbak voltunk, mint a mostani szocialista városvezetés, tehát nem kell csodálkozni a vereségeken.” „A Fidesz sorozatos szegedi kudarcaink oka vagy felelőse, az bizonyosan Bartha László, aki történelmi esélyt játszott el 1998–2002 között.”

Egyértelművé tette akkor, hogy meg kell újítani a szegedi Fideszt és ehhez keresett embereket. Azóta gőzerővel folyik a munka, aminek látható jelei is vannak – mondja a politikus.

– Hetente nyomon követem, hogy mi történik Szegeden, mivel azt vállaltam, hogy  minden erőmmel segítem  a helyi szervezet munkáját. Ezért aztán  meglehetősen  tájékozott vagyok a szegedi ügyekben – kezdte lapunknak adott interjúját Kubatov Gábor. –  Első lépésként  Szegeden  megújítottuk a helyi Fideszt, a kampányban is egy  teljesen új struktúrát alkalmaztunk, és úgy látom ez az új csapat rengeteget dolgozott a kampányban, az elmúlt években nem dolgoztak talán összesen annyit, mint most tavasszal. És ami mindennél fontosabb,  hogy eljutottunk a szegedi emberekhez, és nagyon sok hasznos javaslatot, észrevételt kaptunk . Ez  az egyik legszebb része, értelme ennek a munkának,  valójában a politikának.

Változást akarnak a szegediek

A választási eredményeket értékelve egyértelműen kirajzolódott, hogy a szegediek változást szeretnének, így a munka folytatódik – magyarázta Kubatov Gábor.  A következő cél az – mondta,  hogy az önkormányzati választások változást hozzanak a város életében.  Ehhez azonban továbbra is elkötelezetten és elszántan kell dolgozni szerinte, “a szegedi emberekkel, a szegediekért”.

– A Botka-örökség bemutatása elengedhetetlen. Megbukott, mint országos politikus, mint miniszterelnök-jelölt, mint választmányi elnök és a becsület, hitelesség  is ott van az ablakban – ez jól játszik a botrányos ügyekből. Megmagyarázhatatlan, hogy honnan volt pénze Rolex  órák vásárlására,  és a különböző luxus utazásokra . Ezernyi ügy került felszínre, rendszeresen bíróságra jár, az embereivel együtt. No, ez az, ami  kiolvasható a szegedi választóktól kapott visszajelzésekből – részletezi a Fidesz pártigazgatója. – Elengedhetetlen, persze, hogy legyen egy koncepciónk, ami a város megújuláshoz, fejlődéséhez vezet.

A szegedi Fidesz  konzultációt indít és fejlesztési tervet készít, az emberekkel közösen,  Szeged 2030 címmel. Ebben elsőként a szegedi értelmiséget szeretnénk megkérni, hogy mondja el véleményét, írja le a  kérdéseit gazdasági, városépítészeti, ifjúsági, szociális ügyekben. Megkérdezünk mindenkit, aki magáénak érzi a várost és van javaslata, mindenkire számítunk. De nekünk is sok ötletünk van. Ha elkészültünk a tervekkel, akkor megkérdezzük a szegedi embereket is, hogy mit szólnak hozzá, egyetértenek-e vele.  Így világosan látjuk majd, hogy mi az, amin változtatni szeretnének

– tette hozzá.

A Fidesznek van polgármester-jelöltje Szegeden

Ahhoz, hogy ezek a változások megvalósuljanak, szükség van egy olyan polgármester-jelöltre, akiben a választók látják a változás lehetőségét – véli a politikus.

– Ha elkészül a Szeged 2030 terv és a szegediek elképzeléseit megismerjük, akkor tudjuk megnevezni a jelöltünket.

Nem a gombhoz varrjuk a kabátot, hanem fordítva. Meg kell nézni, ki kell választani, hogy az adott feladatra ki a legalkalmasabb jelölt.  Jelenleg öt-hat olyan ember van a látókörünkben, aki biztos, hogy jobban  tudná vezetni a várost, mint Botka László

– részletezi a Fidesz helyi koncepcióját Kubatov Gábor.

Kubatov szerint azt az országgyűlési választásoknál látták, hogy a szegediek  bíznak a politika területén nem ismert, de Szegedért tenni akaró jelöltben.

– Bartók Csaba ilyen lehetőség  volt, de be kell látni, hogy későn mutattuk be, nem volt ideje megismertetni magát és programját a szegediekkel. Ez most nem történhet meg. Időt kell adni a választóknak, hogy megismerjék a jelöltet. Olyan embert kell találnunk, aki kérlelhetetlenül halad a cél felé, nem köt alkut a túloldallal és képes alázattal szolgálni a szegedieket, nem utolsó sorban pedig képes arra, hogy legyőzze Botka Lászlót – mondta Kubatov Gábor.

Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Százezernél több külföldi is szavazhat az önkormányzati választáson

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Szavazati joga van a magyarországi lakcímmel rendelkező mintegy 26 ezer bevándoroltnak, menekültnek, letelepedettnek is.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kitört a belharc a Jobbikban: az alelnök megüzente, hogy Sneidert le kell váltani

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Erősen inog Sneider Tamás pártelnök széke.

Tovább olvasom

Politika

Fogy és fagy a levegő Botka László körül

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

“Az árulásra szüksége volt, az árulóra már nem tart igényt.”

Tovább olvasom

Aktuál