Politika

Kubatov Gábor: nem a gombhoz varrjuk a kabátot Szegeden

Kubatov Gábor: nem a gombhoz varrjuk a kabátot Szegeden

2018. július 20., péntek
Kubatov Gábor: nem a gombhoz varrjuk a kabátot Szegeden

A SzegedMA Klub vendége Kubatov Gábor volt a héten. A Fidesz pártigazgatója az országgyűlési választások előtt azt vállalta, hogy segíti és támogatja a megújuló szegedi szervezet munkáját. Anem titkolt cél az , hogy az önkormányzati választások után új korszak kezdődjön a városban.

Eljátszott történelmi esély és az újjáépítés

Kicsit több, mint egy évvel ezelőtt

nyilatkozta Kubatov Gábor a Szegedmának

, hogy

“Bartha László polgármestersége alatt rosszabbak voltunk, mint a mostani szocialista városvezetés, tehát nem kell csodálkozni a vereségeken.” „A Fidesz sorozatos szegedi kudarcaink oka vagy felelőse, az bizonyosan Bartha László, aki történelmi esélyt játszott el 1998–2002 között.”

Egyértelművé tette akkor, hogy meg kell újítani a szegedi Fideszt és ehhez keresett embereket. Azóta gőzerővel folyik a munka, aminek látható jelei is vannak - mondja a politikus. - Hetente nyomon követem, hogy mi történik Szegeden, mivel azt vállaltam, hogy minden erőmmel segítem a helyi szervezet munkáját. Ezért aztán meglehetősen tájékozott vagyok a szegedi ügyekben – kezdte lapunknak adott interjúját Kubatov Gábor. - Első lépésként Szegeden megújítottuk a helyi Fideszt, a kampányban is egy teljesen új struktúrát alkalmaztunk,és úgy látom ez az új csapat rengeteget dolgozott a kampányban, az elmúlt években nem dolgoztak talán összesen annyit, mint most tavasszal. És ami mindennél fontosabb, hogy eljutottunk a szegedi emberekhez, és nagyon sok hasznos javaslatot, észrevételt kaptunk . Ez az egyik legszebb része, értelme ennek a munkának, valójában a politikának.

Változást akarnak a szegediek

A választási eredményeket értékelve egyértelműen kirajzolódott, hogy a szegediek változást szeretnének, így a munka folytatódik - magyarázta Kubatov Gábor. A következőcél az - mondta, hogy az önkormányzati választások változást hozzanak a város életében. Ehhez azonban továbbra is elkötelezetten és elszántan kell dolgozni szerinte, "a szegedi emberekkel, a szegediekért". - ABotka-örökség bemutatása elengedhetetlen. Megbukott, mint országos politikus, mint miniszterelnök-jelölt, mint választmányi elnök és a becsület, hitelesség is ott van az ablakban – ez jól játszik a botrányos ügyekből. Megmagyarázhatatlan, hogy honnan volt pénze Rolex órák vásárlására, és a különböző luxus utazásokra . Ezernyi ügy került felszínre, rendszeresen bíróságra jár, az embereivel együtt. No, ez az, ami kiolvasható a szegedi választóktól kapott visszajelzésekből - részletezi a Fidesz pártigazgatója. - Elengedhetetlen, persze, hogy legyen egy koncepciónk, ami a város megújuláshoz, fejlődéséhez vezet.

A szegedi Fidesz konzultációt indít és fejlesztési tervet készít, az emberekkel közösen, Szeged 2030 címmel. Ebben elsőként a szegedi értelmiséget szeretnénk megkérni, hogy mondja el véleményét, írja le a kérdéseit gazdasági, városépítészeti, ifjúsági, szociális ügyekben. Megkérdezünk mindenkit, aki magáénak érzi a várost és van javaslata, mindenkire számítunk. De nekünk is sok ötletünk van. Ha elkészültünk a tervekkel, akkor megkérdezzük a szegedi embereket is, hogy mit szólnak hozzá, egyetértenek-e vele. Így világosan látjuk majd, hogy mi az, amin változtatni szeretnének

- tette hozzá.

A Fidesznek van polgármester-jelöltje Szegeden

Ahhoz, hogy ezek a változások megvalósuljanak, szükség van egy olyan polgármester-jelöltre, akiben a választók látják a változás lehetőségét - véli a politikus. - Ha elkészül a Szeged 2030 terv és a szegediek elképzeléseit megismerjük, akkor tudjuk megnevezni a jelöltünket.

Nem a gombhoz varrjuk a kabátot, hanem fordítva. Meg kell nézni, ki kell választani, hogy az adott feladatra ki a legalkalmasabb jelölt. Jelenleg öt-hat olyan ember van a látókörünkben, aki biztos, hogy jobban tudná vezetni a várost, mint Botka László

- részletezi a Fidesz helyi koncepcióját Kubatov Gábor. Kubatov szerint azt az országgyűlési választásoknál látták, hogy a szegediek bíznaka politika területén nem ismert, de Szegedért tenni akaró jelöltben. - Bartók Csaba ilyen lehetőség volt, de be kell látni, hogy későn mutattuk be, nem volt ideje megismertetni magát és programját a szegediekkel. Ez most nem történhet meg. Időt kell adni a választóknak, hogy megismerjék a jelöltet. Olyan embert kell találnunk, aki kérlelhetetlenül halad a cél felé, nem köt alkut a túloldallal és képes alázattal szolgálni a szegedieket, nem utolsó sorban pedig képes arra, hogy legyőzze Botka Lászlót – mondta Kubatov Gábor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.