Közélet

Imádják a dinókat: tovább tart nyitva a múzeum

Imádják a dinókat: tovább tart nyitva a múzeum

2018. július 20., péntek
Imádják a dinókat: tovább tart nyitva a múzeum

A dinoszauruszkiállítás szombaton nyílt meg, az első néhány napban átlagosan közel 1500-an, vagyis az első négy nap alatt 6 ezren nézték meg.

"A nagy érdeklődésre való tekintettel nyári hosszabbított nyitva tartást indítanak a Móra-múzeumban és a Fekete házban is: július 19-től minden csütörtökön és szombaton este 8 óráig várják a látogatókat" – írja közleményében a múzeum. Fogas Ottó, a múzeum igazgatója a kiállítás megnyitója előtti sajtótájékoztatón elárulta: a Pompeji kiállításnak köszönhetően tudták először Európába elhozni a dinókat.

“A kiállítást szervező cég azt látta, hogy a korábban például az Egyesült Államok harmadik legnagyobb múzeumában, Chicagóban volt látható a Pompeji kiállítás, akkor olyan kvalitású a Móra Ferenc Múzeum, hogy a dinó-kiállításukat mi is meg tudjuk szervezni”

– idézte fel az igazgató a sajtótájékoztatón.Ennek az összköltsége bruttó 40 millió forint körüli. Ha csak az 1990 forintos felnőttjegyet nézzük, akkor nagyjából 20 ezer látogatónak kéne jegyet váltania januárig ahhoz, hogy nullszaldós legyen a 65 millió éves dinótojás-maradványt bemutató kiállítás, de nyugdíjas- és családkedvezménnyel fejenként 1400-1500 forint körül alakul a díj.

Fotók: Kovács Ferenc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.