Sport

Horvátország tizenegyespárbajban múlta felül Dániát

Horvátország tizenegyespárbajban múlta felül Dániát

2018. július 1., vasárnap
Horvátország tizenegyespárbajban múlta felül Dániát

Horvátország 1-1-es rendes játékidő és hosszabbítás után 11-esekkel 3-2-re legyőzte Dániát Nyizsnyij Novgorodban, így bejutott a legjobb nyolc közé az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

Eredmény, nyolcaddöntő:

Horvátország-Dánia 1-1 (1-1, 1-1, 1-1) - tizenegyesekkel: 3-2 ----------------------------------------------------------------- Nyizsnyij Novgorod, 43 000 néző, v.: Néstor Pitana (argentin) gólszerzők: Mandzukic (4.), illetve M. Jörgensen (1.) sárga lap: M. Jörgenssen (115.)

Horvátország:

Danijel Subasic - Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic (Josip Pivaric, 81.) - Ivan Rakitic, Marcelo Brozovic (Mateo Kovacic, 71.) - Ante Rebic, Luka Modric, Ivan Perisic (Andrej Kramaric, 97.) - Mario Mandzukic (Milan Badelj, 108.)

Dánia

: Kasper Schmeichel - Jonas Knudsen, Simon Kjaer, Mathias Jörgensen, Henrik Dalsgaard - Andreas Christensen (Lasse Schöne, a szünetben), Thomas Delaney (Michael Krohn-Dehli, 98.), Christian Eriksen - Yussuf Yurary Poulsen, Andreas Cornelius (Nicolai Jörgensen, 66.), Martin Braithwaite (Pione Sisto, a hosszabbítás szünetében) Gyors gólváltással indult a mérkőzés, előbb a horvát, majd a dán kapu előtt alakult ki kavarodás, és abból találatot eredményező helyzet, így még négy perc sem telt el, amikor már 1-1 volt az állás. Azután lassacskán kialakult az első félidőt alapjában meghatározó játékkép: a horvátok futballoztak fölényben, többet támadtak és lőttek kapura, a szívósan védekező dánok pedig egy-egy ellenakcióval igyekeztek veszélyt teremteni. A szünet után is hasonló volt a felállás, de a nagyon fegyelmezetten játszó dánok ekkor már többször indultak meg előre, miközben a horvátoknak nem nagyon volt elképzelésük arról, hogyan kerüljenek a dán védők mögé és távolról is csak elvétve tudtak kapura lőni. Viszonylag eseménytelen játékkal telt el a második félidő, így hosszabbítás következett. Ebben a dánok kezdtek aktívabban, miközben továbbra is hatékonyan szűrték meg az ellenfél támadásait. A horvátok - ahogy a második félidő nagy részében - a ráadásban sem játszottak lendületesen, ha eljutottak a dán kapuig, a védők mindig létszámfölényben voltak. Mindkét szövetségi kapitány élt az új szabály adta lehetőséggel, a hosszabbításban negyedik cserével frissített. A mérkőzés inkább a dánok elképzelése szerint alakult, stabilan védekeztek, és az idő haladtával egyre magabiztosabbá váltak, míg a horvátok csak az első félidőben diktáltak nagy tempót. A sok bizonytalansággal lezajló tizenegyespárbaj után viszont mégis ők örülhettek. Tizenegyesek: Eriksen lövésébe Subasic beleért, a labda a jobb kapufán csattant Badelj a jobb oldalt vette célba, az elvetődő Schmeichel lábbal hárított Kjaer a bal felsőbe bombázott (0-1) Kramaric a jobb alsó sarokba passzolt (1-1) Krohn-Dehli is (1-2) Modric középre gurított, a labda éppen elfért az elvetődő Schmeichel lába mellett (2-2) Schöne jobbra tartó félmagas lövését Subasic megfogta Pivaric a jobb alsó sarok felé lőtt, de Schmeichel védett N. Jörgensen középre célzott, Subasic lábbal védett Rakitic a jobb alsó saroba gurította a labdát, Schmeichel a másik oldalra vetődött (3-2) A horvátok a nap során korábban a spanyolokat ugyancsak büntetőpárbajban legyűrő oroszokkal játszanak szombaton Szocsiban az elődöntőbe kerülésért. (MTI)  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.