Közélet

Határvadászok kapják a felújított régi szegedi laktanyát

Határvadászok kapják a felújított régi szegedi laktanyát

2018. július 19., csütörtök
Határvadászok kapják a felújított régi szegedi laktanyát

Papp Károly r. altábornagy, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója és Dr. Balogh János r. vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány július 19-én adta át a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Szegedi Határvadász Bevetési Osztályai és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Szegedi Bűnüldözési Osztály elhelyezésére szolgáló új épületegyüttest - írta a megyei rendőr-főkapitányság.

A 8420m² hasznos alapterületű, 5,7 milliárd forint keretösszegbőlelkészült objektumot a régi katonai laktanyából alakították ki, három felújított és egy új épületből áll.

Az épületegyüttes a határvadász bevetési osztály szolgálati helyiségeinek, irodáinak, kiszolgáló helyiségeinek és egy kondicionálóteremnek a XXI. század elvárásainak megfelelő módon biztosít helyet. A bűnüldözési osztály részére átadott épületrészben – egyebek mellett – olyan kihallgatószobát is kialakítottak, amely az új büntetőeljárásról szóló törvény előírásaira figyelemmel távmeghallgató helyiségként is használható. A garzonszállóként funkcionáló épületben öt szinten 110, egyenként két fő elhelyezésére szolgáló lakóegység található. A határvadászok elhelyezésére szolgáló további beruházások – Budapesten és kilenc vidéki városban – folyamatban vannak, kivitelezésük az ütemterveknek megfelelően történik.      

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.