Sport

Forsberg a negyeddöntőbe lőtte Svédországot

Forsberg a negyeddöntőbe lőtte Svédországot

2018. július 3., kedd
Forsberg a negyeddöntőbe lőtte Svédországot

A svéd válogatott jutott hetedikként az oroszországi labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjébe, miután 1-0-ra legyőzte a svájci csapatot Szentpéterváron.

Eredmény, nyolcaddöntő:

Svédország-Svájc 1-0 (0-0) -------------------------- Szentpétervár, 64 042 néző, v.: Damir Skomina (szlovén) gólszerző: Forsberg (66.) kiállítva: Lang (94., svájci) sárga lap: Lustig (30.), illetve Behrami (61.), Xhaka (68.)

Svédország:

Robin Olsen - Mikael Lustig (Emil Krafth, 82.), Victor Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson - Viktor Claesson, Gustav Svensson, Albin Ekdal, Emil Forsberg (Martin Olsson, 82.) - Marcus Berg (Isaac Kiese Thelin, 91.), Ola Toivonen

Svájc:

Yann Sommer - Michael Lang, Johan Djourou, Manuel Akanji, Ricardo Rodriguez - Valon Behrami, Granit Xhaka - Xherdan Shaqiri, Blerim Dzemaili (Haris Seferovic, 73.), Steven Zuber (Breel Embolo, 73.) - Josip Drmic Mindkét együttes nélkülözött játékosokat eltiltás miatt: a svéd válogatottból Sebastian Larsson, míg a svájciból a csapatkapitány Stephan Lichtsteiner és Fabian Schär hiányzott. A svédek nyomásával és letámadásaival indult a találkozó, ezt tíz perc elteltével svájci mezőnyfölény követte. Félóra múltán Sommer mutatott be nagy védést Berg lövésénél. A lassan csordogáló játék a hajrája kissé magasabb iramúvá vált, mindkét kapunál alakultak ki helyzetek, de a svájci háló előtt Ekdal, a svéd előtt Dzemaili hibázott a befejezésnél, így gól nélkül vonulhattak szünetre a felek. A fordulást követően is a svájciak voltak kezdeményezőbbek, vezetést azonban a skandinávok szereztek egy szerencsés találattal az addig keveset mutató és sokat hibázó Forsberg révén. https://cdnja.r.worldssl.net/mp4/1n/1NeO.mp4   A hátrányba került svájci válogatott nyomás alá helyezte ellenfele kapuját, de nem volt sok ötlete. A legnagyobb veszélyt Olsen kapujára Seferovic fejese jelentette a ráadásban, ám a svéd hálóőr biztosan hárított. A svájciak kitámadását kihasználva a svédek egy veszélyes kontra nyomán emberelőnybe kerültek. Bár a szabadrúgásból a 32. születésnapját éppen ezen a napon ünneplő Toivonen nem talált be - a kapus kiöklözte a labdát -, így is a legjobb nyolc közé jutott a svéd együttes, melynek ellenfele a szombati, szamarai negyeddöntőben a Kolumbia-Anglia párharc továbbjutója lesz. (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.