Sport

Drámai meccsen búcsúzott a házigazda - Horvátország az elődöntőben

Drámai meccsen búcsúzott a házigazda - Horvátország az elődöntőben

2018. július 7., szombat
Drámai meccsen búcsúzott a házigazda - Horvátország az elődöntőben

Utolsóként a horvátok jutottak be az elődöntőbe az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, miután szombaton, Szocsiban 11-esekkel legyőzték a házigazdák válogatottját.

Eredmény, negyeddöntő:

Horvátország-Oroszország 2-2 (1-1, 1-1, 2-1), tizenegyesekkel: 4-3 ------------------------------------------------------------------ Szocsi, 44 287 néző, v.: Sandro Ricci (brazil) gólszerzők: Kramaric (39.), Vida (101.), illetve Cserisev (31.), Fernandes (115.) sárga lap: Lovren (35.), Strinic (38.), Vida (103.), Pivaric (112.) illetve Gazinszkij (109.)

Horvátország:

Danijel Subasic - Sime Vrsaljko (Vedran Corluka, 97.), Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic (Josip Pivaric, 74.) - Ivan Rakitic, Luka Modric - Ante Rebic, Andrej Kramaric (Mateo Kovacic, 88.), Ivan Perisic (Marcelo Brozovic, 63.) - Mario Mandzukic

Oroszország

: Igor Akinfejev - Mario Fernandes, Ilja Kutepov, Szergej Ignasevics, Fjodor Kudrjasov - Alekszandr Szamedov (Alekszandr Erohin, 54.), Roman Zobnyin, Daler Kuzjajev, Gyenyisz Cserisev (Fjodor Szmolov, 67.) - Artyom Dzjuba (Jurij Gazinszkij, 79.), Alekszandr Golovin (Alan Dzagojev, 102.) Az első félidőben rögtön a kezdés után nagy iramú, lüktető volt a játék, amelyben a horvátok kezdeményeztek, míg az oroszok pár húzásból igyekeztek gyors kontrát vezetni. A házigazdák a korábbi mérkőzéseikhez hasonlóan mezőnyben ezúttal is rengeteget dolgoztak, viszont most - ellentétben az Uruguay és a Spanyolország elleni találkozóval - a papíron sokkal erősebb rivális ellen is támadó szellemben kezdtek. Az intenzív letámadó felfogásnak, valamint a vállalkozó kedvnek volt köszönhető, hogy Cserisev találatával vezetéshez jutottak az oroszok. A horvátokat megzavarta, hogy mezőnyfölényük ellenére hátrányba kerültek. Két védőjük kapott sárga lapot, pedig nyolc olyan játékosuk volt - négy a kezdőben -, akit sárga lapok miatti eltiltás fenyegetett a találkozó előtt. A horvátok azonban így is nyugodtan mehettek pihenőre: Mandzukic helyzetfelismerése és Kramaric helyezkedése egyenlítést ért még a szünet előtt. A második játékrész elején lassabb volt az iram, de a sportszerű játék, a magas színvonal és a horvát mezőnyfölény továbbra is megmaradt. Az oroszok ekkor behúzódtak a térfelükre, az ellenfélnek így több lehetősége és helyzete adódott, a legnagyobb a 60. percben, amikor Perisic 8 méterről a kapufát találta el, majd a labda elgurult keresztben a gólvonal előtt. A 75. perc után az oroszok tízperces rohamra indultak, amelyben ismét nyílt volt a játék, de utána megint beszorultak. Viszont megőrizték a kapujukat az újabb góltól, és jöhetett a hosszabbítás. A ráadás első félidejében a horvátok megszerezték a vezetést. Az együttes mezőnyfölényben játszott ugyan, de helyzetet nem tudott kialakítani, találatát szöglet előzte meg. A hátrányban lévő házigazda azonban meg tudott újulni, és egy szabadrúgás utáni fejessel egyenlített. A nyolcaddöntőben az oroszok és a horvátok is 1-1-re végeztek - előbbiek a spanyolok, utóbbiak a dánok ellen -, és miután a ráadásban sem bírtak riválisaikkal, végül a tizenegyespárbaj hozta meg a döntést. Ezúttal is ez döntött, a horvátok javára. Horvátország az 1998-as harmadik hely után történetük során másodszor szerepelhetnek a legjobb négy között - a szerdai, moszkvai elődöntőben az angolokkal találkoznak. A másik ágon francia-belga elődöntő lesz. (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.