Hírzóna

Afgán migránsokat füleltek le egy szerb kamionban Röszkén

Afgán migránsokat füleltek le egy szerb kamionban Röszkén

2018. július 31., kedd
Afgán migránsokat füleltek le egy szerb kamionban Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

A szerb honosságú kamion magyar sofőrjével július 31-én 6 órakor jelentkezett belépésre a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. A kamion ellenőrzése során a rendőrök három, magát afgán állampolgárnak valló férfit találtak megbújva a járműben. Ők ellenőrzésük során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísértékaz ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az eset kapcsán a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés gyanúja miatt indított eljárást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.