Közélet

Továbbra sem találják a medvét

Továbbra sem találják a medvét

2018. június 6., szerda
Továbbra sem találják a medvét

Hétfő hajnalban a Pest megyeiAbonyban láttáka medvét a helyiek, a Hvg.hu pedigúgy tudja, hogy szerda hajnalban a szintén Pest megyei, alig 25 km-re lévő Kocséron akarták altató lövedékkel meglőni, ám ez nem sikerült. A szegedi Vadaspark igazgatója cáfolta, hogy elkapták volna az állatot.

Ismételten felkerestük Veprik Róbertet, aki elárulta: továbbra sem találják a medvét, viszont a termetes állat jól követhető nyomokat hagy maga után, úgyhogy előbb utóbb biztosan előkerül. Veprik Róbert - a szegedi Vadaspark igazgatója - részt vesz a medve felkutatásában, és portálunknak cáfolta, hogy elkapták volna a medvéd:

"Egészen biztos, hogy még nem kapták el a medvét, ugyanis eddig még csak a nyomait látták, magát az állatot nem."

Az igazgató hozzátette: a medve még nem lépett be Csongrád megyébe viszont már nagyon közel jár.

A medve nem játék

Az igazgató hangsúlyozta: annak ellenére, hogy eddig még nem támadt emberre ez a medve, nem szabad közel menni hozzá, mert egy veszélyes ragadozóról van szó. A HVG szerint a medve a Kocsér melletti erdőben éjszakázott, majd Szentkirály érintésével Lakitelekre, később a Bács-Kiskun megyei Tiszaalpárra ment, de sehol sem sikerült elkapni. Kocsér polgármestere, Bodnár András azt nyilatkozta, hogy

nem egyszerű utolérni, Kocséron volt sokáig, aztán bement egy tanyára, és egy autóst is megállított.

A polgármester közölte azt is, teljes biztos, hogy medvéről van szó, a lábnyomok és a medvetrágya is ezt támasztja alá.

Nem Micimackó, hanem egy két mázsás hím

Éjjel nagyon sok természetvédő és polgárőr jelent meg Kocsérnál. Rendőrségi helikopterből, a levegőből akarták elaltani az állatot - ez azonban nem sikerült. Az Index azt írja, hogy a területileg illetékes természetvédelmi hatóság emberei, a budapesti állatkert és a szegedi vadaspark munkatársaival együtt követik a medve nyomát. A medvét először a Nógrád megyei

Somoskőújfalunál

látták május 23-án, egy vasúti sín mellett üldögélt. Hat nappal később a Heves megyei

Füzesabony

utcáin grasszált hajnalban, egy kapunál két lábra állt, mintha csak a postás csengetne be. De látták már Pétervásárán, Bárnában és Karancsberényben, és a napokban Abonyban, meg Tiszaalpáron is. (Forrás: Index.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.