Sport

Továbbra is nyeretlen Leekens irányításával a magyar válogatott

Továbbra is nyeretlen Leekens irányításával a magyar válogatott

2018. június 6., szerda
Továbbra is nyeretlen Leekens irányításával a magyar válogatott

A nemzeti együttes 1-1-es döntetlent játszott szerdán Fehéroroszország csapatával felkészülési mérkőzésen, Bresztben.

A magyarok - akik a belga szakember vezetésével korábban hazai pályán vereséget szenvedtek a kazahoktól és a skótoktól is - szombaton az oroszországi világbajnokságra készülő ausztrál csapattal találkoznak a Groupama Arénában. Az első félórában a hazaiak irányították a mérkőzést, a magyar válogatott elképzelés nélkül futballozott. Georges Leekens együttesének nem volt egyetlen kidolgozott helyzete sem, ezzel szemben a vendéglátók rendre meghúzták a széleket és veszélyes beadásokkal, lövésekkel hozták nehéz helyzetbe a magyar védelmet. A fehéroroszok egy szöglet után megérdemelten szereztek vezetést, három perccel később azonban Varga Roland révén a magyarok is pontrúgást követően voltak eredményesek. Ez jót tett a pirosban futballozó magyar csapatnak, a félidő hajrájában némi fölénybe került, de gólt nem szerzett. A szünet után a belga szakember pályára küldte Vadócz Krisztiánt, aki 2430 nap elteltével öltötte magára újra a válogatott mezt. Helyzeteket viszont újra a hazai csapat alakított ki, többször is nagyot védett Gulácsi Péter. Az RB Leipzig kapusa bravúrokkal tartotta meccsben a magyarokat, akik támadásban továbbra sem javultak fel, így nem volt esélyük a győzelemre.

Barátságos mérkőzés:

Fehéroroszország-Magyarország 1-1 (1-1) Breszt, 9000 néző, vezette.: Lapocskin (orosz)

Fehéroroszország

: Andrej Gorbunov - Igor Sitov, Alekszandr Volodko, Ivan Majevszki, Mihail Szivakov - Sztanyiszlav Dragun, Gyenyisz Poljakov, Sziarhej Kiszlja (Alekszandr Karnickij, 62.)- Igor Sztaszevics (Makszim Skavis, 81.), Anton Szaroka (Gyenyisz Laptev, 71.) - Pavel Szavickij (Jurij Kovaljov, 71.)

Magyarország:

Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő, Vinícius Paulo, Kádár Tamás, Szabó János - Elek Ákos (Pátkai Máté, 70.), Nagy Ádám (Vadócz Krisztián, a szünetben) - Varga Roland, Kleinheisler László (Varga József, 78.), Dzsudzsák Balázs (Sallai Roland, 65.) - Szalai Ádám (Böde Dániel, 65.) Gól: Szaroka (26.), illetve Varga R. (29.) Sárga lap: Pátkai (88.), Varga J. (88.) (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.