Közélet

Tömörkénynél keresik a medvét

Tömörkénynél keresik a medvét

2018. június 7., csütörtök
Tömörkénynél keresik a medvét
Mint azt korábban megírtuk, tegnap a Pest megyei Abonytól, egészen Csongrád megye határáig kóborolt egy két mázsás hím medve. Ma reggeli információnk szerint, este átlépte a megyehatárt a termetes állat, így ma már Csongrád megyében tartózkodik.

Az MTI közzétett egy térképet, amelyen a medve eddig megtett útja látható.

Friss hír! Egy autós bejelentése alapján Tömörkénynél keresik a medvét!

Tömörkény, 2018. június 7.
Rendõrök a Csongrád megyei Tömörkény határában 2018. június 7-én. Egy autós bejelentése alapján a település környékén keresnek egy elkóborolt medvét, amelyet június 4-én Abony, másnap Kocsér, 6-án pedig Tiszaalpár határában láttak.
MTI Fotó: Donka Ferenc

A rendőrök aKiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őrszolgálatosaival karöltve kutatják az elkóborolt állatot.

Tömörkény, 2018. június 7.
Koncz József csongrádi városi rendõrkapitány (b2) a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi õrszolgálatának tagjaival egyeztet a Csongrád megyei Tömörkény határában 2018. június 7-én. Egy autós bejelentése alapján a település környékén keresnek egy elkóborolt medvét, amelyet június 4-én Abony, másnap Kocsér, 6-án pedig Tiszaalpár határában láttak.
MTI Fotó: Donka Ferenc

Veprik Róbert - a szegedi Vadaspark igazgatója - közölte, a heves zivatar ellenére is gőzerővel keresik az elkóborolt állatot.

Korábban írtuk:

Ma reggel arról tájékoztatta Veprik Róbert - a szegedi Vadaspark igazgatója - a portálunkat, hogy tegnap este óta már egészen biztosan Csongrád megyében tartózkodik a medve. Az igazgató elmondása szerint, a Csongrád Megyei Rendőr Főkapitányság kivezényelt egységei is segítik az elkóborolt állat felkutatását. Veprik hozzátette: elképzelhető, hogy hamarosan nem csak a megyehatárt, hanem valamelyik országhatárt is átfogja lépni a medve, így könnyen lehet, hogy előbb utóbb a számára otthonos környezetet ígérő Romániába fog átvándorolni a termetes állat. Ha bármilyen új információt megtudunk a medvével kapcsolatban, azonnal tájékoztatni fogjuk a kedves olvasóinkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.