Hírzóna

Tizenhét kiló marihuánát akart csempészni egy macedón férfi

Tizenhét kiló marihuánát akart csempészni egy macedón férfi

2018. június 28., csütörtök
Tizenhét kiló marihuánát akart csempészni egy macedón férfi

Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy macedón férfit, aki több mint 17 kilogramm marihuánát próbált tavaly Magyarországon keresztül Nyugat-Európába csempészni.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és a szabadságvesztés kiszabása mellett hat évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélőtábla ezzel helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék döntését. A férfit ismeretlenek azzal bízták meg, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében autójával kábítószert szállítson Macedóniából Nyugat-Európába. Autójában elrejtették a drogot, majd a vádlott két ismerősével Magyarországra indult. 2017. január 5-én jelentkeztek belépésre a röszkei átkelőnél, ahol a pénzügyőrök a jármű első ülései alatti üregekben 21 - ragasztószalaggal körbetekert, őrölt kávéval beszórt - csomagot találtak. A nyomozás során, 2017. április 17-én megtartott szemlén a padlózat alatti üregből további négy, hasonló módon elkészített csomag került elő. A 17,5 kilogramm marihuána teljes hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának legalább 1,86-szorosa volt. A vádlott az eljárás során mindvégig beismerte a bűncselekmény elkövetését, és megbánásának adott hangot.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.