Szórakozás

Pusztító igény van Szegeden a retróra - Még a Viszkis is itt mulat

Pusztító igény van Szegeden a retróra - Még a Viszkis is itt mulat

2018. június 8., péntek
Pusztító igény van Szegeden a retróra - Még a Viszkis is itt mulat

A legkeményebb arcok még alig tették túl magukat a Borfesztivál nehézségein, csütörtök este új feladat várt rájuk De Ja vu Fesztivál néven. Retromérgezés történt, azokra a számokra tomboltak több ezren, amik már akkor is cikik voltak nagyrészt, amikor még divatban voltak.

A Partfürdőt szépen rendbe hozták bulikezdésre, maradt egy két pocsolya, de egy ilyen rendezvényen az is benne van, hogy az embert leböfögik egy fél korsó sörrel, tehát a sár miatt elégedetlenkedni puszta fesztiválhiszti. Sokan voltak csütörtök este, de még élhető volt bőven a fesztivál és a piaárak is barátinak tűntek. Egy korsó Dréher 490-ért ilyen esetben rendben van, kajafronton is a vállalhatóbb Food Truck-ek települtek ki idén, hamburger és burgonya csipsz van bőven. A lényeg azonban a zene, ami pont olyan mint a kilencvenes években volt, csak éppen már 2018-at írunk.

Az utolérhetetlen Kelet-Közép Európai haknikirály Lazy és a MR President. Fotó: Kocsis Alíz

Az ízléssel nem lehet vitatkozni

A retró életérzés nagyjából úgy írható körül, hogy olyan dalokra válunk újra ugyanolyan vállalhatatlanná, amire középiskolás, vagy egyetemista korunkban, vagy éppen azokra a dallamokra a bulizunk, amelyekre még akkor tomboltunk, amikor se feleség, se gyermek nem volt az életünkben. Magyarul újra belenyalunk múló fiatalságunk mára már megszépült emlékeibe. És ha így állunk a dologhoz, akkor már tökéletesen érthető az a tömeghisztéria ami elindult akkor amikor megszólalt a Coco Jumbo. Nem a tinik fesztiválja ez, igazából a 30-asok 40-esek és az 50-esek autentikus bulija ez.

A kozmixos Lányi Lala még egy spriccelős lányt is foglalkoztatott az este a nagyobb show hatás elérése végett. Fotó: Kocsis Alíz

A csütörtöki magyar fellépők közül a Kozmix érdemel említést. 1995 óta vannak színpadon, van jó pár saját szerzeményük, de a közönség főleg a feldolgozásaikra és a Kozmix a házban című alkotásukra volt a legfogékonyabb. Fellépésük után videóinterjút készítettünk velük, hiszen ők már szinte hazajárnak erre a szegedi retro fesztiválra, ez pár órán belül látható majd, néhány őrült éjszakai jelenet társaságában. Aztán az első este külföldi sztárvendége - sok felesleges adat van a fejemben, de az ő nevük sehogyan sem ugrik be - számomra ismeretlen dalokkal kezdett, de amikor belekezdett Mike Oldfield Holdfény árnyék című dalába a negyven pluszos családanyák szemében megcsillant fiatalságuk emléke. Most az eredetit mutatom a fesztiválon hallott feldolgozás picit más volt, de erről a számról beszélek. https://youtu.be/e80qhyovOnA Miután elhallgatott a nagy színpad szabadtéri diszkóvá alakult a rendezvény és ment a szeletelés meg a permetezés gazdagon. Egy dolog viszont eltűnt abból a mára már romantikussá szelidült 90-es évekből, ez pedig a lassúzás és a lassú számok műsorra tűzése. Amikor a legkeményebb Kozsó világot élték a magyarországi diszkók, akkor éjjel egy és kettő között 3 lassú szám nagyjából minden dj programjába szerepelt. Ahogyan akkor fogalmaztunk, ilyenkor indult útjára a gyönyörkeresés, összeszedtük bátorságunkat és tudom ma már hihetetlen, de elhagyta szánkat a : felkérhetlek egy táncra? - mondat.

Vidám arcok, sör és évtizedes elekrtonikus tánczene - ez a De ja vu sikerének titka. Fotó Kocsis Alíz

Helyi potentáltak, alkoholmámorban fürdő sikeres és kevésbé sikeres szegedi sportolók, és sok-sok csakis pusztán mulatni vágyó vidám emberke elegye, ilyen volt az első nap, de a VIP-ben (ahová minket kedvesen beengedtek, majd mivel a biztosági őrök országa vagyunk, minden ok nélkül ki is vezettek onnan) tiszteletét tette Ambrus Attila is, aki egy szegedi fodrász ismerősével még egy szelfit is nyomott.

Újra Szegeden Ambrus Attila. Fotó: Rózsa Péter Facebook oldala

Ma folytatjuk zenei időutazásunkat, és aki akarja meg is simogathatja stábunkat a Partfürdőn, ott leszünk, és ahogyan azt fentebb írtam hamarosan videót is mutatunk.

A fesztiválon azt is megtudtuk, hogy honnan jött Csongrád megyébe az elmúlt napok legnagyobb sztárja - az eltévedt medve.

https://youtu.be/_12qzxypKPs

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.