Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Hírzóna

Kizárták Toroczkai Lászlót a Jobbikból

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Kizárta a Jobbikból Toroczkai Lászlót a párt fegyelmi bizottsága csütörtökön.

A Sneider Tamás elnök és Gyöngyösi Márton elnökhelyettes beadványára indult eljárás ügyében tartott tárgyalásra a szabályszerűen beidézett Toroczkai László nem jelent meg és írásban sem nyújtott be védekezést.  Az etikai bizottság megállapította, hogy Toroczkai László súlyos fegyelmi vétséget követett el és megsértette a Jobbik alapszabályának több pontját is, közte azt, amely kimondja: a Jobbik minden tagjának kötelessége, hogy tartózkodjon az olyan magatartástól, amely sérti a Jobbik szabályzatait, testületeinek határozatait, programját, érdekeit, illetve jó hírét – fogalmaznak.

A testület szerint egyértelműen sérelmes volt a Jobbik számára, hogy Toroczkai László a párton belüli vitákat a sajtó nyilvánossága előtt folytatta le és nem a belső fórumokon.

Toroczkai László a Jobbik tisztújítását követően nem tudott belenyugodni a szavazás eredményébe, amely kapcsán sajtóturnéba kezdett. Megnyilatkozásaival a belső információkat nem csupán tényszerűen tárta a nyilvánosság elé, hanem azokat nem egyszer torzítva vagy valótlan tartalommal – írták az indoklásban.  A jobbikos testület “bizonyítottnak találta azt is, hogy Toroczkai László már jóval a tisztújítási időszak előtt belső információkat juttatott el a Jobbikkal ellenséges kormánypárti média részére az országos elnökségi üléseken történtekről”.

A testület kimondta azt is, hogy az úgynevezett platformalapítás egyértelműen alapszabály-ellenes volt, ráadásul “a sajtónyilatkozatok alapján egyértelművé vált, hogy ezzel a lépésével valójában nem egy új, eddig nem létező, párton belüli szervezeti egység létrehozása, hanem a Jobbik megosztása és bomlasztása volt a célja Toroczkai Lászlónak”.

Összegzésük szerint mindez nem értékelhető másként, mint egy új szervezet létrehozásának előkészítéseként és a Jobbik szándékos gyengítéseként, ezért a Jobbik etikai és fegyelmi bizottsága nem tudott más döntést hozni, mint a kizárás.

Az ásotthalomi polgármestert korábban Vona Gábor hívta a pártba, ahol alelnökké választották. Az áprilisi választási vereség után a Vona lemondott pártelnökségről, a megüresedett posztra Toroczkai is pályázott Sneider Tamással szemben. A májusi küldöttgyűlésen 54-46 százalékos arányban maradt alul.

A vereség után Toroczkai teljesen szembefordult párt vezetésével. Hét Jobbikos polgármesterrel megalakította a „Mi magunk” platformot, erről azonban a párt vezetősége hallani sem akart.

Toroczkait röviddel azután zárta ki soraiból a Jobbik, hogy a pártelnökségi posztért folyó harcban őt támogató Dúró Dórát kizárták a párt országgyűlési frakciójából és képviselői mandátumának visszaadására szólították fel. Dúró a hét elején jelentette be, hogy csak olyan párttársának adja át a mandátumot, aki Toroczkait támogatta a pártelnöki választáson.

Toroczkai László egy lapinterjúban kifejtette, hogy az elkövetkező időszakban „tömegek, akár komplett alapszervezetek” fogják otthagyni a Jobbikot, és bízik benne, hogy a Mi Magunk elnevezésű platformjuk zászlóbontó gyűlésén csatlakoznak hozzájuk.

 

 

Tovább olvasom

Hírzóna

Jövőre több mint 250 milliárd forint jut a Magyar falu programra

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések keretében a helyi életminőséget szeretnék javítani.

Tovább olvasom

Hírzóna

Tájékoztatták az Európai Bizottság elnökét a Tisza- és Szamos-szennyezésről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szennyezés legfőbb oka, hogy a lakosság a folyók árterébe rakja le a hulladékát.

Tovább olvasom

Hírzóna

Elhunyt Tass Olga olimpiai bajnok tornász

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Kilencvenegy esztendős korában.

Tovább olvasom

Aktuál