Közélet

Mosómedve mászott fel egy 23 emeletes irodaház tetejére

Mosómedve mászott fel egy 23 emeletes irodaház tetejére

2018. június 13., szerda
Mosómedve mászott fel egy 23 emeletes irodaház tetejére

Már biztonságban van a mosómedve, amely felkapaszkodott egy 23 emeletes minnesotai irodaház tetejére. A kis állat szédítő produkciója hatalmas szenzációvá vált a Twitteren.

Evan Frost és Tim Nelson, a Minnesota Public Radio (MPR) újságírói kedden reggel pillantották meg a szemközti irodaházra felkapaszkodó mosómedvét. Ezt követően a Twitteren dokumentálták, ahogy a kis állat egész nap egyre feljebb és feljebb mászik. Az épületnél jókora tömeg is összegyűlt, miután a képek megjelentek, a helyi média pedig egész nap közvetített a veszélyes mutatványról. A mosómedve szerdán hajnalban érte el a tetőt, ahol macskaeledelt tettek ki számára egy csapdában. A BBC beszámolója szerint egy állatmentő szervezet viszi el és engedi később szabadon. Tim Nelson a brit hírportálnak elmondta: szívfacsaró volt a látvány, ahogy a kis állat egyre feljebb és feljebb kapaszkodott a falon, közben az ablakpárkányokon meg-megpihenve. "Nem tudtuk elképzelni, hogyan fog ép bőrrel megmenekülni" - fűzte hozzá. Sok mosómedve él Amerikában, de rendszerint az utcákon látni őket, amint élelem után kutatnak a szemetesekben. Ezért ragadt rájuk a "kukás panda" becenév.

Vadvédelmi szakértők szerint Minnesota minden négyzetmérföldjén egy-két tucat mosómedve él, mindenevő emlősök, alkalmazkodtak az ember közelségéhez, szinte mindenütt megtalálhatók, de toronyházakra azért nem másznak fel - mondta Nelson.

A két újságíró elmondta, nagyon meglepte őket, hogy ekkora szenzációt keltettek a Twitterre kitett képekkel. "Szinte abszurd, hogy készítek egy pár képet egy állatról, amelyet az emberek általában utálnak és gusztustalannak tartanak, majd hirtelen ezrek válaszolnak a Twitteren és lájkolják" - nyilatkozta Frost. Bár megörökítették, amint a mosómedve hajnali háromkor elérte a tetőt, csak öt órával később erősítették meg hivatalosan, hogy épségben megtalálták a csapdában. A rettenthetetlen mosómedve még A galaxis őrzőinek rendezője, James Gunn figyelmét is felkeltette: a hollywoodi filmes még kedden felajánlotta, hogy annak a nevében, aki megmenti a kis állatot 1000 dollárt adományoz egy jótékonysági szervezetnek. Gunn kasszasikerének egyik főszereplője egy mosómedve. Közben a falmászó mosómedvének saját Twitter-oldala is lett, amelynek már 2500 követője van.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.