Minden ötödik tévénéző Mokkával kezdi a reggelt

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Májusban is egyre nézettebb volt a TV2 Tények című műsora, a reggeli műsorok közül pedig a Mokka a legnépszerűbb.

A főműsoridős sávban, a teljes lakosság körében a Tények átlagos közönségaránya 22,8 százalék volt, míg a konkurens Híradóé 22,1 százalékot ért el. A Tények átlagos nézőszáma ebben a hónapban 611 ezer fő volt, míg a Híradó átlagos nézettsége alulról karcolta a 600 ezer főt (595 ezer néző).

A teljes lakosság körében májusban 20 alkalommal volt több nézője a Tényeknek, mint a Híradónak. Ha a közös idősávot nézzük, amikor a két hírműsor egymással szemben egyidőben futott, akkor az elmúlt 31 napból 23 alkalommal bizonyult eredményesebbnek a TV2 hírműsora! (A kereskedelmi célcsoportokban: 18-59-ben kétszer, 18-49-ben négyszer fordul ez elő.)

A napindító műsoroknál továbbra is a TV2 vezeti a versenyt. A Mokkának nincs kihívója a délelőtti idősávban. Közel minden ötödik tévénéző a Mokkával kezdi a hétköznap reggeleket.

A kereskedelmi célcsoportban is kimagasló Közönségarányt ért el a műsor: 16,8 százalék volt a májusi átlaga a 18-59 évesek körében.

A Mokka májusi átlagos nézőszáma (151 ezer fő) a teljes lakosság körében négyszer akkora, mint a konkurencia Reggeli című műsoráé. A kiemelt 18-59 éves célcsoport körében is háromszoros a nézőszámbeli fölénye. A közös idősávban pedig, mikor egymással szemben egyszerre fut a két műsor, még markánsabb a Mokka előnye!

Forrás: TV2.hu

Előző sztori

Nagy az érdeklődés a honvédelmi táborok iránt

Következő sztori

Összegyűjtik a szegedi nagytáj építészeti emlékeit