/

“Mi dönthessünk arról, kivel éljünk együtt”

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

“Stop Soros” törvényjavaslat és az ehhez kapcsolódó alkotmánymódosítás garantálhatja, hogy semmilyen formában ne lehessen megkerülni a magyar Országgyűlés döntési kompetenciáját a migráció kérdésében – mondta a kormányszóvivő szerdán a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Kovács Zoltán arról beszélt, hogy a 2016-os népszavazáson egyértelmű támogatást kapott a bevándorlás és a betelepítés tiltása.

A kormány most teljesíti, amit akkor megígért, a módosítással ugyanis olyan új elemek kerülnek az alaptörvénybe, amelyek megerősítik az “alkotmányosság magját, az önazonosságunkat”, valamint garantálja, hogy ne mások dönthessenek arról, kivel élünk egy országban – jelentette ki.

A kormányszóvivő a jövő évi költségvetésre kitérve azt mondta, a tervezésekor mindig addig nyújtózkodnak, ameddig a takaró ér.

Az elmúlt években minden társadalmi csoport léphetett egyet előre, ez pedig a magyar emberek teljesítményének köszönhető – tette hozzá Kovács Zoltán.

(MTI)

 

Előző sztori

Adócsaló gabonakereskedőket ítéltek el Szegeden

Következő sztori

Nyár közepére kitehetjük a megtelt táblát Szegedre