Közélet

"Mi dönthessünk arról, kivel éljünk együtt"

"Mi dönthessünk arról, kivel éljünk együtt"

2018. június 6., szerda
"Mi dönthessünk arról, kivel éljünk együtt"

"Stop Soros" törvényjavaslat és az ehhez kapcsolódó alkotmánymódosítás garantálhatja, hogy semmilyen formában ne lehessen megkerülni a magyar Országgyűlés döntési kompetenciáját a migráció kérdésében - mondta a kormányszóvivő szerdán a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Kovács Zoltán arról beszélt, hogy a 2016-os népszavazáson egyértelmű támogatást kapott a bevándorlás és a betelepítés tiltása. A kormány most teljesíti, amit akkor megígért, a módosítással ugyanis olyan új elemek kerülnek az alaptörvénybe, amelyek megerősítik az "alkotmányosság magját, az önazonosságunkat", valamint garantálja, hogy ne mások dönthessenek arról, kivel élünk egy országban - jelentette ki. A kormányszóvivő a jövő évi költségvetésre kitérve azt mondta, a tervezésekor mindig addig nyújtózkodnak, ameddig a takaró ér. Az elmúlt években minden társadalmi csoport léphetett egyet előre, ez pedig a magyar emberek teljesítményének köszönhető - tette hozzá Kovács Zoltán.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.